Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej likovnih umjetnosti: Radionica "Četiri godišnja doba" - grabljanje lišća [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.10.2017. 13:59 
Naslov:  Muzej likovnih umjetnosti: Radionica "Četiri godišnja doba" - grabljanje lišća [2017.]
21.10.2017. 16:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu, 21. listopada 2017., radionicu Mali prijatelji muzeja vodit će osječki kipar i land artist Nikola Faller. Radionica pod nazivom „Grabljanje lišća“, začetak je događanja jesenskog segmenta, u sklopu cjelogodišnjeg urbanog land art projekta „Četiri godišnja doba“.

Land art ili umjetnost u prirodi usmjerena je ka stvaranju u skladu s prirodom. Prateći ritam godišnjih doba koriste se materijali karakteristični za podneblje i određeni period, koji su zbog toga uglavnom lako dostupni i ekonomični. Radovi nastaju pod otvorenim nebom u kontaktu sa zemljom i elementima i pod utjecajem najraznolikijih vremenskih uvjeta.

Na taj se način potiče razvoj zdravih estetskih vrijednosti i kreativnih vještina, a zajedničkim se snagama oplemenjuje gradski prostor. Prolaznost i biološka razgradivost, sastavni su dio svakog umjetničkog djela. Promiču se načela ekologije i samodrživog razvoja i podsjeća se na izvornu ulogu ljudskih bića kao baštinika planete Zemlje.

Projekt ''Četiri godišnja doba'' doprinosi podizanju kvalitete života mladih svojim jednostavnim i zdravim usmjerenjem ka stvaralaštvu na zelenim gradskim površinama, poput perivoja i parkova. Ovakva vrsta kreativne likovne društvene angažiranosti promiče, nadovezujući se na bogatu tradiciju parkovne kulture, zdrave estetske vrijednosti te se timskim radom oplemenjuju gradski prostor, razvijajući pritom ekološku osvještenost.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: