Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pametne tehnologije u skoroj će budućnosti umrežiti cijeli naš život

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.10.2017. 12:02 
Naslov:  Pametne tehnologije u skoroj će budućnosti umrežiti cijeli naš život
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku domaćin je međunarodne znanstvene konferencije Smart Systems and Technologies koja se održava u hotelu Osijek.

Teme dvodnevne konferencije su pametne tehnologije i njihova primjena, prije svega na području boljeg iskorištavanja energije ali i poboljšanja kvalitete ljudskog života. Na konferenciji će se predstaviti desetak poznatih tvrtki koje će sudionicima predstaviti teme poput pametnih zgrada, gradova, uređaja, Interneta stvari, 5G mreže, senzorskih tehnika i svega onoga što nas čeka u budućnosti u području elektrotehnike, računarstva, komunikacijskih tehnologija, automatike, robotike i svih drugih interdisciplinarnih područja i primjena.

Prema riječima dekana FERIT-a Drage Žagara, pametne tehnologije su među najbrže rastućim industrijskim granama i u budućnosti će nastaviti eksponencijalno rasti. Tijekom konferencije razgovarat će se o postojećim, ali i budućim tehnološkim rješenjima jer u vrlo skoroj budućnosti cijeli će naš život biti umrežen: kuća, posao, automobil...



Konferencija je ujedno i prilika za susret stručnjaka, razmjenu iskustava, prenošenje teorijskog i praktičnog znanja te za dogovaranje budućih zajedničkih projekata, ali i za bolji rad sa studentima kako bi im se pružila najnovija znanja koja će im biti potrebna za zapošljavanje i daljnji razvoj.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš pozdravila je okupljene izrazivši želju Grada da Osijek ostane regionalno ICT središte. Istaknula je kako Grad radi na stvaranju prve specijalizirane poduzetničke zone namijenjene isključivo IT sektoru, odnosno stvara infrastrukturnu podlogu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


Najava: FERIT: Međunarodna znanstvena konferencija "International Conference on Smart Systems and Technologies 2017."

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: