Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen projekt osiguranja pomoćnika u nastavi "Učimo zajedno 4"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.10.2017. 12:46 
Naslov:  Predstavljen projekt osiguranja pomoćnika u nastavi "Učimo zajedno 4"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije predstavljen je početak provedbe projekta „Učimo zajedno 4“ kojim se osiguravaju pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Osječko-baranjska županija osnivač.

Kako smo već pisali, Osječko-baranjska županija po četvrti put provodi projekt „Učimo zajedno“ koji ove godine obuhvaća 31 osnovnu i 6 srednjih škola na području županije. Projekt se provodi naredne četiri godine, u razdoblju od 2017. do 2021., ukupna vrijednost mu je 10,8 milijuna kuna, od čega 10 milijuna dolazi iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna, dok je Županija sa svoje strane osigurala nešto više od 800.000 kuna.



Podsjetimo, projektom se osiguravaju pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju koja trebaju pomoć u praćenju nastave i svladavanju gradiva. Ove godine projekt će obuhvatiti 62 učenika s poteškoćama u razvoju o kojima će se brinuti 60 pomoćnika.



Pomoćnici su odabrani temeljem javnog natječaja koji je bio raspisan u kolovozu, a novost od ove godine je u tome što su svi pomoćnici prije ulaska u učionice morali proći obaveznu edukaciju. Iako projekt traje četiri godine, natječaj za pomoćnike će se raspisivati svako ljeto te će se selekcijski postupak provoditi pred početak svake školske godine.

Snježana Staščik, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, izjavila je kako gotovo sva djeca s potrebama imaju svog pomoćnika i to od prvog dana nove školske godine, što do sada nije bio slučaj. Također je izrazila zadovoljstvo radom pomoćnika koji su se pokazali odličnima u svome poslu te je pozvala sve škole u županiji da omoguće stručno usavršavanje budućim pomoćnicima u nastavi.







Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: