Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uklanjaju se znakovi obveznog zaustavljanja na biciklističkoj stazi u Divaltovoj ulici?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.10.2017. 10:33 
Naslov:  Uklanjaju se znakovi obveznog zaustavljanja na biciklističkoj stazi u Divaltovoj ulici?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Portalu Osijek031 obratio se čitatelj s upitom koji zbunjuje bicikliste ali i vozače, a odnosi se na prvenstvo prolaska na raskrižju Divaltove i sporednih ulica.

Naime, na biciklističke staze na području Divaltove ulice postavljeni su prometni znakovi „Stop“ koji označavaju obvezno zaustavljanje, dok su na izbojima sporednih ulica za vozače koji nailaze na Divaltovu ulicu postavljeni znakovi „Nailazak na cestu s prednošću prolaska“.

Obzirom na to da se radi o dva znaka jednake „težine“, tj. niti jedan od znakova ne označava prednost prolaska, čitatelj se obratio dopisom PU osječko-baranjskoj s upitom tko ima prednost prolaska na takvim raskrižjima, odnosno vrijedi li u tom slučaju pravilo desne strane.

Iz PU stigao je odgovor u kome stoji sljedeće:

U svezi upita kojeg ste nam uputili e-mailom, vezano za postavljene prometne znakove na biciklističkoj stazi u Ulici Martina Divalta u Osijeku, izvješćujemo Vas da u konkretnom slučaju ne vrijedi pravilo desne strane.

Vezano za navedeno, već smo reagirali na opisanu problematiku te uputili dopis Gradu Osijek, u kojem smo zatražili da se uklone prometni znakovi broj B02 „obvezno zaustavljanje
“.

Drugim riječima, policija je uputila dopis gradu u kome se traži da se uklone prometni znakovi obveznog zaustavljanja za bicikliste koji voze po Divaltovoj ulici.

Naime, sukladno članku 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Grad uređuje promet na svom području te, između ostalog, određuje koje su ulice s prednošću prolaska. Do pisanja ovog teksta nismo dobili informaciju iz gradskog Odsjeka za promet o tome hoće li i kada gradska uprava ukloniti znakove obveznog zaustavljanja s Divaltove.

Ova informacija će svakako pomoći da se razjasne neke nedoumice kod vozača i biciklista koji voze Divaltovom ulicom, ali bez obzira na pravilo prednosti koje biciklisti imaju ili će imati, i dalje moraju biti jako oprezni pri prelasku raskrižja: bolje je usporiti ili se zaustaviti i provjeriti dolazi li vozilo iz sporedne ulice jer kako kaže ona stara narodna mudrost: „Groblja su puna onih s prednošću prolaska“.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: