Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Šuker najavio kako će se prva sljedeća kvalifikacijska utakmica igrati u gradu na Dravi - Osijeku!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65428
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.10.2017. 13:22 
Naslov:  Šuker najavio kako će se prva sljedeća kvalifikacijska utakmica igrati u gradu na Dravi - Osijeku!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučerašnja odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza o odabiru grada domaćina za dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji nastavak je licemjerne politike vrha HNS.

Kako drugačije okarakterizirati dvostruke kriterije kod odabira gradova domaćina jer, valja posjetiti, HNS je Osijeku, Slavoniji i Baranji, oduzeo domaćinstvo utakmice s reprezentacijom Finske zbog rizika od lošeg stanja terena u slučaju kiše. Kao grad domaćin rada je izabrana Rijeka s argumentom kako jedini imaju teren uvjetan za igranje uslijed obilnih padalina.

Zanimljivo kako sada kada je riječ o utakmicu mnogo važnijoj nego onoj s Finskom (nema više Ukrajine odnosno popravnog ispita) više ne vrijede kriteriji o terenu pogodnom za igranje u slučaju kiše već se kao kriterij uzima pitanje sigurnosti? Kada se uzme u obzir da se utakmice igraju sredinom studenog za očekivati je veliku vjerojatnost vlažnog i kišnog razdoblja koje može natopiti teren u Maksimiru i ponoviti ružne slike kao na utakmici protiv Kosova. No, to sada očito više nije važno. Kriteriji se prilagođavaju i mijenjaju od utakmice do utakmice, a konstanta ostaje ignorantski odnos HNS-a prema istoku Hrvatske.

Oni rijetki Slavonci i Baranjci koji nisu shvatili način funkcioniranja HNS-a naivno su se pouzdavali u predsjednika HNS-a i počasnog građanina grada Osijek Davora Šukera koji će svojim "autoritetom i moći" unutar krovne nogometne institucije izlobirati vraćanje dugova gradu Osijeku.

Doduše Šuker najavljuje; "No, sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domaćim navijačima igrati baš u Osijeku."

Znači li to da je do sada prema Osijeku imao figu u džepu te kako će se za tu sljedeću utakmicu koja se obećava Osijeku zaobići kriteriji dobroga terena i sigurnosti?

Nažalost po tko zna koji put predsjednik HNS-a Davor Šuker pokazao je nezainteresiranost prema svom gradu koji ga je okitio titulom počasnog građanina, pa sve glasnije inicijative o oduzimanje ove titule dobivaju sve veći smisao.





Tekst: Karlo Šatvar/Drugi potpredsjednik GV
Foto: Čist račun

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: