Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Filozofski fakultet: Konferencija "Uloga obrazovanja u razvoju demokracije"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65742
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.10.2017. 10:14 
Naslov:  Filozofski fakultet: Konferencija "Uloga obrazovanja u razvoju demokracije"
20.10.2017. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Demokracija se mora učiti od malih nogu


Konferencija o ulozi obrazovanja u razvoju demokracije održat će se u petak, 20. listopada 2017. godine, u Svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku, od 11:00 do 16:00 sati.

Konferencija se provodi kao jedna od aktivnosti obrazovnog programa „Demo akademija“ koju Volonterski centar Osijek provodi s ciljem osnaživanja građana za sudjelovanje u društvenom razvoju i jačanju demokracije.

Stoga će u prvom dijelu konferencije biti predstavljen ovaj jednogodišnji neformalni obrazovni program i istraživanje o građanskim kompetencijama na čijim je nalazima i preporukama razvijen kurikulum Demo akademije. Polaznici prve generacije Demo akademije 2016./2017. podijelit će svoja iskustva sudjelovanja u ovom programu te će premijerno biti prikazan film o Demo akademiji.

U drugom dijelu otvorit ćemo raspravu sa stručnjacima i praktičarima o važnosti obrazovanja i znanja za razvoj održivih demokracija, na koji način obrazovanje može potaknuti (ili ne) mlade na sudjelovanje u društvu, u kojoj mjeri je društveno korisno učenje prepoznato u našem obrazovnom sustavu kao put ka pozitivnim društvenim promjenama, koje vrijednosti demokracije je važno prenositi kroz obrazovanje i kako to ostvariti.

Govornici na konferenciji su stručnjaci s višegodišnjim iskustvom direktnog sudjelovanja u razvoju demokracije te predavači Demo akademije, prof. dr. sc. Berto Šalaj s Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba, dr. sc. Senada Šelo Šabić s Instituta za međunarodne odnose i razvoj, mr. sc. Marko Kovačić s Instituta za društvena istraživanja i mr. sc. Srđan Dvornik.

S obzirom na važnost ove teme za dalji razvoj društva, na konferenciju pozivamo predstavnike organizacija civilnog društva, akademske zajednice, lokalne i regionalne samouprave te mlade koje na ovaj način želimo dodatno potaknuti na sudjelovanje u ovom i sličnim programima obrazovanja važnih za posvećenost ideji i vrijednostima demokracije.

Konferencija se provodi u suradnji s Filozofskim fakultetom Osijek.

On-line prijavnice i ostale informacije možete pronaći na našoj web stranici: demoakademija.vcos.hr/aktivnosti/poziv-na-konferenciju


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: