Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Potpisan ugovor o nabavi usluga za rekonstrukciju HNK u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.10.2017. 20:41 
Naslov:  Potpisan ugovor o nabavi usluga za rekonstrukciju HNK u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pod sloganom „Zajedno do fondova EU“, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o nabavi usluga za rekonstrukciju HNK u Osijeku između Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Studija A d.o.o. arhitektonskog studija iz Zagreba.

Ovaj Ugovor financiran je Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz fonda Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. u svrhu provedbe projekta „Priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju zgrade HNK u Osijeku“.

Nositelj projekta je Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, a partner je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje. Ukupna vrijednost projekta je 1.971.000 kn, a iznos EU potpore 1.576.800 kn.



Cilj rekonstrukcije i povećanja kulturno-turističke atraktivnosti HNK u Osijeku kao sastavnog dijela integriranog programa koji se temelji na valorizaciji arhitektonske, likovne, urbanističke i kulturno-društvene baštine Osijeka vezane za razdoblje secesije i historicizma je doprinijeti povećanju broja zaposlenih, unaprijediti upravljanje kulturnom baštinom te doprinijeti održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini kroz predviđeni program valorizacije.

Nakon provedenog postupka javne nabave male vrijednosti odabran je najpovoljniji ponuditelj Studio A d.o.o. – arhitektonski studio iz Zagreba. Vrijednost ugovora je 1.322.500 kn.

Medijima i okupljenima obratili su se gospodin Božidar Šnajder, intendant HNK u Osijeku, gospodin Nenad Kondža, direktor Studija A, gospodin Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, zamjenik Gradonačelnika Grada Osijeka, gospodin Boris Piližota, izaslanica Ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, gospođa Ivana Sudić te izaslanik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske, gospodin Tomislav Petric.

Tom prilikom Božidar Šnajder, intendant HNK u Osijeku je izjavio: „Danas je povijesni dan za osječko kazalište, kada svečano potpisujemo Ugovor za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju zgrade HNK u Osijeku. Ovo je važan događaj ne samo za Hrvatsko narodno kazalište i grad Osijek već i za Slavoniju i Baranju kao i Republiku Hrvatsku u cjelini. Projektna dokumentacija koja je predmet ovog Ugovora je samo prvi korak do cjelovite obnove. Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku uvijek je bilo reprezentant hrvatskog identiteta i hrvatske kulture na ovim prostorima. Ovim projektom ćemo konačno steći prostorne, tehničke i kadrovske uvjete kakve kazalište u ovom dijelu Hrvatske zaslužuje.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: