Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Jabučini dani u Đakovu [20.-21.10.2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.10.2017. 14:44 
Naslov:  Jabučini dani u Đakovu [20.-21.10.2017.]
Od 20.10.2017. 16:00 do 21.10.2017. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ako ste se ikada zapitali koji grad u Hrvatskoj organizira događaj koji je posvećen kraljici voća – jabuci, dati ćemo vam odgovor. Grad Đakovo će 20. i 21. listopada 2017. godine biti domaćin 16. županijske, 12. regionalne i 10. međunarodne izložbe jabuka pod nazivom „Jabučini dani“. Ova manifestacija na kojoj će se izlagati jabuke i voćne prerađevine održat će se u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo na adresi Matije Gupca 13.

Svake godine tijekom mjeseca listopada, u Đakovu, srcu Slavonije, održava se ova jesenska manifestacija izložbenog, natjecateljskog, edukativnog i prodajnog karaktera koja već tradicionalno okuplja voćare iz cijele Hrvatske i zadovoljne izlagače te bude posjećena velikim brojem posjetitelja. Cilj izložbe je kroz spoj struke i znanja doprinijeti razvoju voćarstva i proizvodnji kvalitetne i zdrave hrane. Za vrijeme trajanja izložbe za voćare su pripremljena: stručna predavanja, natjecanje u kategoriji najbolje održavanih voćnjaka u rodu, novozasnovanih voćnjaka kao i najljepše osmišljenog izložbenog prostora.

Na više od 100 štandova, osim voćara koji predstavljaju brojne suvremene i stare sorte jabuka, „jabučine“ rakije, sokova, pekmeza, kolača…, na ovoj manifestaciji se predstavljaju i obrti protkani tradicijom – lončari, šeširdžije, medari, slamari, pletači šiblja, tkalci… Ova manifestacija slavi i njeguje vrijedne ruke voćara i zanatlija.

Medijski pokrovitelji događaja su: Glas Slavonije, Slavonski radio, Televizija Slavonije i Baranje, Radio Đakovo, Novi radio Đakovo, Đakovo Danas, Osijek031, SiB i šokački portal.

Organizatori 16. županijske, 12. regionalne i 10. međunarodne izložbe jabuka – Jabučini dani 2016. su Savjetodavna služba i Udruga voćara ''Voćar-Đakovština'' uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Đakova a pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Đakova i Ministarstva poljoprivrede.

[klik za uvećanje]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: