Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Otvorenje izložbe "Odnekud dolaze sanjari: književno djelo Stjepana Tomaša"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.10.2017. 14:11 
Naslov:  GISKO: Otvorenje izložbe "Odnekud dolaze sanjari: književno djelo Stjepana Tomaša"
16.10.2017. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u ponedjeljak, 16. listopada 2017. godine, povodom Mjeseca hrvatske knjige 2017., organizira otvorenje izložbe pod nazivom "Odnekud dolaze sanjari: književno djelo Stjepana Tomaša". Svečano otvorenje bit će upriličeno u 12.00 sati u izložbenoj auli Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek svečano obilježava Mjesec hrvatske knjige 2017. godine, najsvečaniju manifestaciju na prostoru Republike Hrvatske, izložbom "Odnekud dolaze sanjari : književno djelo Stjepana Tomaša", drugom u nizu iz ciklusa "Zavičajne priče". U Knjižnici je pokrenut ciklus zavičajnih izložbi kako bi se promovirala zavičajna zbirka, skrenula pažnja i potaklo zanimanje za naše sugrađane o kojima često vrlo malo znamo, a koji su svojim radom zadužili sve nas i upisali Osijek na kulturnu kartu Hrvatske. Ovom će prilikom biti izložena djela Stjepana Tomaša koja posjeduje Knjižnica. Život i književno djelo ovoga književnika bit će prikazani i na šest tiskanih plakata pod nazivom: "Slika koja svira", "Sveti bunar motiva i likova", "Provincija je stanje duha", "Mali čovjek u vrtlogu povijesti", "Tamna strana djetinjstva" i "Na kazališnim daskama".

Stjepan Tomaš hrvatski je književnik rođen u Novoj Bukovici, 2. siječnja 1947. godine. Živi i radi u Osijeku. Piše romane, drame, kratke priče, pripovijetke i radijske drame za djecu i odrasle. Književnim se radom bavi od 1971. godine.

http://cdn-vps.osijek031.com/slike/novosti_2017_10/2017_10_11_odenkud_dolaze_sanjari_490.jpg

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: