Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku predstavljen projekt Bicikademija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.10.2017. 13:47 
Naslov:  U Osijeku predstavljen projekt Bicikademija
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Županijskoj komori Osijek u petak je održano predstavljanje projekta Bicikademija.

Kako smo već pisali, projekt Bicikademija predstavlja inovativni i interaktivni cikloturistički proizvod koji promovira područje Slavonije kao poželjne cikloturističke destinacije. Projekt se od 2014. provodi u pet slavonskih županija, a prošle godine se proširio na Istru i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Osnovni dio projekta čini internet platforma na kojoj se nalazi karta s 32 lokacije kulturne i prirodne baštine regije Slavonija. Platforma postoji i na engleskom jeziku (Bikademy), a projekt je namijenjen domaćim i inozemnim cikloturistima. Klijenti se prijavljuju administratoru koji im otvara virtualni indeks sa 4 godine koje trebaju položiti. Svaka godina se sastoji od 8 lokaliteta koje trebaju obići biciklom te se fotografirati na lokaciji sa svojim biciklom. Fotografiju šalju administratoru koji putem posebnih oznaka na lokacijama utvrđuje vjerodostojnost lokacije i odobrava ispit. Ispiti se polažu svojim redoslijedom i ne mogu se preskakati. Nakon svake godine turisti dobivaju nagrade, a nakon kompletne akademije nagrađuju se vrijednim darom i diplomom Akademije.



Za inozemne turiste zadano je 8 lokacija u minimalno 3 slavonske županije budući je nemoguće obići sve 32 lokacije u manje od tjedan dana koliki je prosjek vremena koje provodi cikloturist na nekom području. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva turizma, a provodi ga udruga Lima.

Predstavljanje u Osijeku organizirano je kako bi se ukazalo na važnost cikloturizma kao najbrže rastuće grane turizma u svijetu, ali i da se svi dionici u cikloturizmu (vlasnici smještajnih objekata, ugostitelji, proizvođači poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, turističke zajednice i drugi) upoznaju s potencijalom cikloturizma u Osječko-baranjskoj županiji te na taj način obogate svoju turističku i smještajnu ponudu, odnosno ponudu svojih proizvoda i usluga.

Osim kratkog predavanja o cikloturizmu, predstavljena je i Bicikademija, a polaznicima su podijeljeni i promotivni flajeri na hrvatskom i engleskom jeziku kao informaciju za svoje goste cikloturiste.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Bicikademija/Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: