Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Djeluj pozitivno – nisi sam" - članovi izviđačke udruge "Slavonski hrast" obilježili Dan neovisnosti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.10.2017. 12:54 
Naslov:  "Djeluj pozitivno – nisi sam" - članovi izviđačke udruge "Slavonski hrast" obilj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Obilježavajući Dan neovisnosti, proteklog su vikenda članovi izviđačke udruge "Slavonski hrast" organizirali "scout picnic" za svoje članove i njihove roditelje, učenike osnovnih škola i građane Gradske četvrti "Jug 2".

Tijekom cjelodnevnog boravka na prostoru "Izviđačkog parka", uz jezero "Bajer" organizirane su brojne radionice, kao dio programskih aktivnosti projekta koji se pod nazivom "Djeluj pozitivno – nisi sam" provodi kroz cijelu godinu uz potporu Grada Osijeka.



Programski sadržaji projekta usmjereni su na prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladeži, a izvrsno se uklapaju u aktivnosti koje izviđači nude u svom kontinuiranom djelovanju. Gotovo stotinu izviđača i druge djece tako su imali priliku naučiti kako izraditi sklonište od kiše i vjetra, kako se uz pomoć užeta popeti na stablo, koristiti kompas i GPS uređaj, prenijeti poruku uz pomoć zastavica…

Okupljanje je iskorišteno i za uređenje poučne staze uz jezero "Bajer" postavljanjem ploča s podacima i "Qr" kodovima o biljnom i životinjskom svijetu ovog mikro-staništa. Bila je to prilika da izviđači i druga djeca nauče još ponešto novo, ali i da daju svoj doprinos čuvanju i zaštiti okoliša. Poučna staza je uređena uz potporu Zaklade "Slagalica", sredstvima iz inicijative "Za mene – za Osijek". Odrasli članovi – volonteri "Slavonskog hrasta" pobrinuli su se za siguran i ugodan boravak svih sudionika u ovom djeliću prirode na rubu grada. Nije izostala ni okrepa za umorne. Kotao s ukusnim izviđačkim grahom ostao je gotov prazan, a donacija tvrtke "Karolina" d.o.o. bila je iznenađenje i slatki dodatak.





Tekst i foto: Z. Babić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: