Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Jedna zlatna i tri brončane medalje s Kondor opena za taekwondo klub Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65742
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.10.2017. 12:06 
Naslov:  Jedna zlatna i tri brončane medalje s Kondor opena za taekwondo klub Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Proteklog vikenda održan je 12. Kondor open i 4. Kondor kid open u Podsusedskoj dvorani "Sutinska vrela". Na turnir 12. po redu nastupali su mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori u borbama i natjecatelji u formama, a na 4. Kid openu nastupali su najmlađi sudionici turnira godišta 2009. i 2010. u jednoj starosnoj skupini podijeljeni po težinskim kategorijama i godišta 2011. i 2012. u drugoj starosnoj skupini podijeljeni po težinskim kategorijama te u kick-u (udaranje u vreću s elektronskim oklopom što više udaraca u 20 sekundi). Na turniru je nastupilo 65 klubova, 387 natjecatelja u borbama, oko 70 natjecatelja u formama, i 144 na kid openu i kickovima iz četiri države: Slovenija, BiH, Mađarska i Hrvatska.

Na turniru je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 mladih članova. Na natjecanju su nastupili mlađi kadet Lovro Matrić (-36kg), juniorka Ana Pešikan (-49kg), junior Dominik Lovaković (-68kg) te natjecateljice u formama Šima Vuletić (učenički pojasevi) i Mia Tovernić (majstorski pojasevi).

Prvi na tatami izlazi Lovro Matrić koji odrađuje dobru borbu, u kojoj u regularnom dijelu borba završava 12:12 i pristupa se rundi na zlatni bod koju Lovro nažalost gubi i ostaje bez plasmana. Za utjehu mu ostaje da je na ovom turniru premijerno nastupio u konkurenciji mlađih kadeta i da njegovo vrijeme tek dolazi, a svojim prvim nastupom nije razočarao.

Juniorka Ana Pešikan zaustavljena je u borbi za finale od reprezentativke BIH Ajne Makaš koja je na kraju turnira bila prva u toj kategoriji, a Ana se morala zadovoljiti trećim mjestom i brončanom medaljom. Sličnu sudbinu je doživio i junior Dominik Lovaković koji je zaustavljen u borbi za finale od Slovenskog reprezentativca Tilena Ajhmajera, koji je na kraju turnira bio prvi, a Dominiku ostaje utjeha u brončanoj medalji i osvojenom trećem mjestu. Treba napomenuti kako je i Ani i Dominiku ovo tek drugi turnir na kojem su nastupili.

Šima Vuletić osvaja također brončanu medalju u svojoj kategoriji u formama (tehnička disciplina), dok Mia Tovernić osvaja zlatnu medalju u svojoj kategoriji u formama. Taekwondo klub „Osijek“ može biti zadovoljan i ponosan na svoje mlade borce koji su osvojili 1 zlatnu i 3 brončane medalje.

Pred taekwondo klubom Osijek je velik zadatak, dva turnira G-1 kategorije, Belgrade Galeb trophy 14. i 15.10.2017. na kojem će nastupiti kadetkinja Ena Jelošek, kadeti Filip Zahirović i Marko Šimon, te juniorka Mateja Šuvak, juniori Filip Jelošek, Denis Bakunić i Matej Volarević, seniorke Andrea Begić i Laura Zahirović, te i Croatia open 11. i 12.11.2017. najvjerojatnije u istom sastavu ako ne bi bilo većih povreda natjecatelja.





Tekst i foto: Damir Zahirović

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: