Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osnovna škola u Vladislavcima osvojila prvu nagradu na natječaju "Otpad odvoji i nagradu osvoji"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.10.2017. 11:57 
Naslov:  Osnovna škola u Vladislavcima osvojila prvu nagradu na natječaju "Otpad odvoji i nagradu osvoji
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je krajem prošle školske godine natječaj „Otpad odvoji i nagradu osvoji“ s ciljem edukacije djece, mladih, ali i svih građana o važnosti selekcije i ponovne uporabe otpada te očuvanja okoliša.

U tri tjedna na natječaj je pristiglo 180 autorskih projekata u četiri kategorije: vrtićarci, niži razredi osnovnih škola, viši razredi osnovnih škola i srednje škole. Prvu nagradu u kategoriji viših razreda osnovnih škola osvojili su učenici OŠ Mato Lovrak iz Vladislavaca koji su osmislili edukativnu društvenu igru „Baš je fora bez prljavog mora“.



Igra je slična društvenoj igri „Čovječe ne ljuti se“, a cilj joj je stići do dvorca pod morem i na putu pokupiti sav otpad. Igra se sastoji od drvene plohe od šperploče koja predstavlja morsko dno te čepova boca koji su figure u igri. Sve od čega se igra sastoji napravljeno je isključivo od ambalažnog otpada i reciklažnih materijala, a želja učenika škole i njihovih mentora bila je napraviti nešto zabavno i edukativno.

To im je očito pošlo za rukom, a kao nagradu za pobjedu na natječaju članovi eko ekipe iz škole dobili su jednodnevno nagradno putovanje na Plitivčka jezera.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: