Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Učenici OŠ Antuna Mihanovića obilježili Svjetski dan životinja u osječkom ZOO vrtu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.10.2017. 14:26 
Naslov:  Učenici OŠ Antuna Mihanovića obilježili Svjetski dan životinja u osječkom ZOO vrtu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Učenici osnovne škole Antuna Mihanovića u suradnji s udrugom ISKRA Waldorfska inicijativa okupili su se danas u osječkom ZOO vrtu kako bi obilježili 4. listopada, Svjetski dan životinja.

Srđan Ferenčak iz udruge ISKRA Waldorfska inicijativa naglasio je kako je Svjetski dan životinja ujedno i tjedan cjeloživotnog učenja, pa su tim povodom pripremili bogat i zanimljiv program za učenike. Program započinje bioetičkom debatom na temu „ZOO vrtovi – da ili ne“ čiji je cilj pobuditi kritičko razmišljanje kod 13-godišnjaka, a slijedi umjetnička radionioca promatranja kvalitete života u osječkom ZOO vrtu.



Kod pitanja ZOO vrtovi da ili ne stavovi su već godinama suprotstavljeni. Tatjana Erez, edukatorica u osječkom ZOO vrtu, ističe kako sve životinje u ZOO vrtu žive duže, neke čak i pet i više godina nego u prirodi. U osječkom ZOO vrtu imaju tople nastambe, veterinarsku skrb, svježu hranu i vodu svaki dan i nemaju prirodnih neprijatelja.



Osječki ZOO vrt također je povezan s Europskom asocijacijom zooloških vrtova i akvarija (EAZA), čime se olakšava razmjena i nabava novih životinjskih vrsta, što je posebice važno u svjetlu činjenice da, prema podacima svjetskih organizacija, svakog dana nestane na stotine životinjskih vrsta, a uglavnom ih istrebljuje i ugrožava čovjek.

Inače, Svjetski dan životinja proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci kako bi se naglasio nepovoljan položaj ugroženih vrsta. U Hrvatskoj je zaštićen velik broj ugroženih vrsta poput vuka, risa, šišmiša, dupina, nekih ptica, gmazova ili kornjača te se tako nastoji spriječiti njihovo izumiranje.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: