Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Galerija Kazamat: Otvorenje izložbe "Tijelo i um"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.10.2017. 11:08 
Naslov:  Galerija Kazamat: Otvorenje izložbe "Tijelo i um"
06.10.2017. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Otvorenje skupne izložbe "Tijelo i um" održat će se u galeriji Kazamat u petak, 6. listopada 2017. s početkom u 19 sati.

Unatoč tome što znamo da su tijelo i um temeljni egzistencijalni alat i nerazdvojiva cjelina koja formira identitet svakog ljudskog bića, istraživanje i spoznavanje odnosa tijela avantura je u koju se rijetki među nama upuštaju, možda upravo iz razloga njihove stalne prisutnosti i postojanja neuvjetovanog bilo kakvim razmišljanjem.

Dakako da o odnosu tijela i uma možemo razmišljati na različite načine. Možemo ga istraživati s biološkog, psihološkog ili medicinskog stajališta, proučavati kroz povijest filozofije, umjetnosti i religije ili sociološki kao kulturni fenomen. No možemo ga istraživati i kroz vlastito iskustvo, neopterećeni znanošću, društvom i religijom.

Skupna izložba „Tijelo i um“ nastojala je istražiti kako taj odnos funkcionira u suvremenoj umjetničkoj produkciji. Koncept izložbe određen je kontekstom negacije dihotomije tijela i uma koji su postavljeni u holistički međuodnos.

Tijelo kao umjetnički subjekt ili kao slika statusa suvremena čovjeka u društvu predmetom je istraživanja četvoro umjetnika: Mirana Blažeka, Emilije Duparove, Vitra Drinkovića i Gorana Škofića.

Izložba se može pogledati do 27. listopada 2017.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: