Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započinje energetska obnova dviju škola i stambenih zgrada u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.10.2017. 8:34 
Naslov:  Započinje energetska obnova dviju škola i stambenih zgrada u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer su u osnovnoj školi Grigor Vitez potpisani ugovori o energetskoj obnovi škola i stambenih zgrada na području Osječko-baranjske županije.

Riječ je 25 objekata na području OBŽ-a, kojima će se dodijeliti preko 42 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Četiri od tih 25 objekata su u Osijeku: osnovne škole Antun Mihanović i Grigor Vitez te dvije stambene zgrade.



Ukupna vrijednost projekta iznosi 11,3 milijuna kn dok je iznos sufinanciranja iz sredstava Europske unije 5,2 milijuna kn. Trajanje projekta je 18 mjeseci, odnosno bit će gotov do travnja 2019.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar najavio je kako već u studenom ide novi natječaj za općine, gradove, županije i državne institucije, ali ne samo za odgojno-obrazovne, već i za upravne, socijalne, sportske i zdravstvene. Samo iduće godine očekuje se ugovaranje novih projekata vrijednih oko milijardu kuna, a u iduće četiri godine očekuju se ulaganja od preko pet milijardi kuna u energetsku učinkovitost.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš najavila je kako Grad Osijek usporedno s tim priprema projekte energetske obnove osnovne škole Franje Krežme i dva vrtića, Radost i Potočnica, gdje su već kroz ranije natječaje osigurana bespovratna sredstva za pripremu projektne dokumentacije.

Tim povodom oglasio se i gradonačelnik Ivica Vrkić koji je na svom Facebook profilu napisao:

Danas smo potpisali ugovore s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja za projekte kojima ćemo energetski obnoviti četiri objekta na području Grada Osijeka, dvije škole i dvije stambene zgrade. Tako, osnovne škole Antun Mihanović i Grigor Vitez dobit će novo ruho te će nakon provedene energetske obnove biti objekti koji će imati uštedu toplinske energije za grijanje minimalno 50% na godišnjoj razini! Ukupna vrijednost projekta iznosi 11.312.387,26 kn dok je iznos sufinanciranja iz sredstava Europske unije 5.224.667,91 kn. Mišljenja sam da su ove građevina zaista zaslužile obnovu i da će, po završetku svih radova, biti na ponos svih učenika, učitelja i građana našeg lijepog Osijeka“.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivan Vrkić/Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: