Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Najbolji ja" - poziv za volontere

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65444
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.10.2017. 16:36 
Naslov:  "Najbolji ja" - poziv za volontere
Od 25.09.2017. 16:36 do 10.10.2017. 16:35 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Najbolji ja“ je nastavak mentorskih programa koji su provođeni kroz projekte „Postani mi legos“ (2014.) i „Postali smo legosi, postani i ti“ (2015.). Opći cilj projekta je prevencija svih oblika ovisnosti kod djece i mladih s problemima u ponašanju ili u rizičnom socijalnom okruženju kroz uključivanje djecu u mentorski program. Obrazac za prijavu možete pronaći ispod teksta. Rok za prijavu: 25. rujna - 10. listopada 2017. g.

U projekt su uključena djeca i mladi u riziku i s problemima u ponašanju iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i Doma za odgoj djece i mladeži Osijek. Volonteri-mentori su mlade osobe do 35 godina koje će na kvalitetan način provoditi slobodno vrijeme s odabranom djecom.

Mentor-volonter minimalno 1,5 h mjesečno provodi vrijeme s djetetom u različitim aktivnostima (kino, bazeni, kafić, sport…) za čiji su posjet osigurana novčana sredstva od strane Centra. Svaki susret mentor treba zabilježiti u obliku kratkog izvješća. Tijekom mentorstva, volonterima se nudi edukacija kao i stručna podrška (supervizija) od strane stručnjaka Centra te teambuilding.

Zašto se uključiti? - Uključivanjem u projekt volonterima se pruža mogućnost razvoja vještina i kompetencija za rad s djecom i mladima s problemima u ponašanju. Također, volonterima se pruža mogućnost dobivanja pisma preporuke ukoliko budu uključeni u projekt određeno razdoblje. S ciljem poboljšavanja položaja i uključenosti mladih u zajednicu, pružamo mladim osobama mogućnost stjecanja iskustva koje može imati značajan doprinos prilikom zapošljavanja.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: