s Osječki karataši ostvarili odlične rezultate na karate turniru "Croatia Open 2017." [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki karataši ostvarili odlične rezultate na karate turniru "Croatia Open 2017."

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65298
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.10.2017. 9:05 
Naslov:  Osječki karataši ostvarili odlične rezultate na karate turniru "Croatia Open 2017."
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od petka 29.9. do nedjelje 01.10 u Rijeci, održan je karate turnir CROATIA OPEN 2017 na kojem je učestvovalo 120 klubova, 1550 natjecatelja iz 21 zemlje Europe i svijeta, a među njima i dvoje mladih natjecatelja koji su branili boje grada Osijeka: Katia Šegavčić i Fran Seligman. U jakoj konkurenciji posebice natjecatelja iz Mađarske, Italije, Slovačke i Srbije osječki kataši ostvarili su rezultate za pamćenje.

FRAN SELIGMAN nastupio je u službeno kategoriji mlađi učenici. Dominira tijekom svih mečeva te sve protivnike pobjeđuje rezultatima 5:0 i osvaja ZLATNO ODLIČJE. Uz odlično odrađenu finalnu katu Kanku Dai, za što je nagrađen glasnim ovacijama i pljeskom gledatelja.

Ovo je bio odličan nastup Frana, koji svakim svojim nastupom pokazuje veliki napredak i dominaciju u svojoj kategoriji.

KATIA ŠEGAVČIĆ nastupila je u dvije kategorije kata - službena mlađe učenice i službena učenice te osvojila DVA ZLATNA ODLIČJA. U kategoriji mlađe učenice open u kojoj je bilo 14 natjecateljica, Katia je pokazala vrhunsku spremnost i borbenost te u finalu pobjeđuje rezultatom 5:0 uz sjajnu izvedbu kate KANKU DAI, te osvaja zlatno odličje. U kategoriji učenica open u kojoj je bilo 16 natjecateljica, sve svoje protivnice pobjeđuje iz kola u kolo rezultatima 5:0. U finalu ima za protivnicu državnu prvakinju Hrvatske u kategoriji učenica i pobjeđuje ju rezultatom 4:1 uz sjajnu izvedbu kate GOJUSHIHO SHO, te osvaja također, zlatno odličje. Katia ovime pokazuje da je neprikosnoveni šampion u svojoj i starijim kategorijama te da se od nje i dalje mogu očekivati ovakvi izvrsni rezultati kako u Hrvatskoj tako i u Europi.

Iskrene čestitke natjecateljima i treneru Zvonku Biondiću na ovim fenomenalnim rezultatima.





Tekst i foto: Aleksandar Šegavčić


Na karate natjecanju CROATIA OPEN 2017. što se 30. rujna i 1. listopada održao u Rijeci uspješan su nastup imale i članice Karate kluba Osijek Žito: Tia i Jana Ledenčan, Vanesa Vitendorf te Matea Cikoja.

Vanesa, Tia i Jana su kao članice juniorskog kata tima su u konkurenciji sedam kata timova osvojile odlično drugo mjesto. U prvom su kolu bile slobodne, potom su pobijedile talijanski tim BACCHILEGA (Brocilovic, Marin, Patriarca) da bi u završnici izgubile od talijanskog reprezentativnog tima (Ferracuti, Franchini, Garofoli). Budući da je Croatia open bilo drugo izborno natjecanje na kojemu su članice Karate kluba Osijek Žito bile najuspješniji hrvatski juniorski kata tima (na prošlom su izbornom natjecanju u Lignanu bile treće), sasvim su opravdano izborile svoje mjesto za odlazak na Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore što će se od 26. do 29. listopada održati na Tenerifima (Španjolska).



Osim u juniorskoj kategoriji Jana, TIa i Vanesa nastupile su i u seniorskoj kategoriji u kojoj su vještinu odmjerile s predstavnicama Italije. Unatoč čudnom bunkaiju, talijanke su tijesno pobijedile (3:2) pa su se članice Karate kluba Osijek Žito morale zadovoljiti ponovo srebrnom medaljom.

U pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji nastupila je Vanesa Vitendorf. Iako je Vanesa dobro izvela kata Anan, ponovo je (kao i na prošlom natjecanju u Budimpešti) izgubila ravnotežu u središnjem dijelu kate što je bilo dovoljno za gubitak meča. No, kako je prvotni cilj ovog ciklusa priprema bio plasman kata tima, Vanesa se nije posebno ni pripremala za pojedinačan nastup pa su ovakve pogreške razumljive.



Osim kata tima, uspješan je nastup imala i Matea Cikoja koja je vježbala u kategoriji seniorki. Matea je u konkurenciji dvanaest karatašica u prvom kolu katom Ni Pai Po pobijedila talijansku predstavnicu Dumitru Beatrice Mariu (KK Shotokan, Campagna Lupia), potom je, izvodeći katu Tomari Bassai izgubila od vrlo solidne Kanađanke Monike Klisare. U repasažnom meču za treće mjesto, Matea je izvodeći katu Chatanyara Kushanku izgubila od zagrebačke predstavnice Nike Jukić (KK Sljeme). Unatoč svemu, Matea je ugodno iznenadila jer je po prvi put nastupala s katama iz stila Shito Ryu prikazavši pri tome vrlo visoku razinu vještine. Uz malo više kondicije i sigurnosti, čini se da će izbor novih kata za Mateu biti dobitna kombinacija.

Vanesi, Jani i Tiji slijede intenzivne pripreme kako bi na Svjetskom prvenstvu pokazale svoje kate u najboljem moguće izdanju.







Tekst: Karate klub Osijek Žito
Foto: Jasmina Gorjanski i Hrvoje Vidović

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: