Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započinju radovi na izgradnji turbo kružnog toka na križanju Trpimirove i Drinske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2017. 10:44 
Naslov:  Započinju radovi na izgradnji turbo kružnog toka na križanju Trpimirove i Drinske
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradonačelnik Ivica Vrkić i predsjednik uprave tvrtke Osijek-Koteks Zoran Škorić potpisali su jutros u gradskom poglavarstvu dva ugovora vrijedna ukupno 6,5 milijuna kuna.

Prvi ugovor odnosi se na početak izvođenja radova na rekonstrukciji križanja Trpimirove i Drinske ulice (kod bivše Bille). Radi se o nastavku radova na uređenju i proširenju Trpimirove ulice koji su nedavno započeli na raskrižju s Divaltovom. Na križanju s Drinskom također će se raditi turbo kružni tok po uzoru na onaj u Višnjevcu i kod dvorane Gradski vrt. Kao dio tog projekta radit će se i mini kružni tok na ulazu u Sjenjak (kod „Tanga“). Radovi započinju za 15 dana, a očekuje se da će trajati 90 radnih dana. Vrijednost ovih radova je oko 5 milijuna kn s PDV-om.



Drugi ugovor odnosi se na početak radova na izgradnji ceste u južnom Stadionskom naselju u Osijeku. U prvoj fazi radi se priključak na južnu obilaznicu, a cesta duga 330 metara imat će kompletnu infrastrukturu potrebnu za to naselje (priključke za vodu, telefon, struju...). I ovdje radovi započinju za 15 dana, trajat će 60 radnih dana, a njihova vrijednost je 1,5 milijuna kn s PDV-om.



Gradonačelnik Vrkić je zamolio građane za strpljenje obzirom da će se radovi na Trpimirovoj kod Drinske jedno vrijeme preklapati s već poodmaklim radovima na križanju s Divaltovom koji bi trebali biti dovršeni do 1. prosinca. Prometnih čepova će biti, a kroz nekoliko dana izvođač radova će pripremiti i javnosti predstaviti projekt privremene regulacije prometa na toj dionici. Promet na tom dijelu Trpimirove trebao bi se normalizirati do Božića.



Gradonačelnik je najavio i pripreme za proširenje i obnovu istočnog ulaza u grad, što uključuje sanaciju postojeće ceste ali i izgradnju biciklističke staze do Erduta.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: