Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad priprema energetski učinkovitu obnovu pet škola i vrtića

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.09.2017. 9:20 
Naslov:  Grad priprema energetski učinkovitu obnovu pet škola i vrtića
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osijeku je jučer predstavljen projekt SUECH („Uporaba održive energije u pograničnom području Hrvatske i Mađarske“) čiji je cilj poboljšanje kvalitete života i okoliša kroz zajedničke aktivnosti u području održivog korištenja energije uključujući jačanje energetske učinkovitosti u objektima u javnom vlasništvu.

Riječ je o zajedničkom projektu hrvatskih i mađarskih partnera u koji je uključen i Grad Osijek, a čiji je početak označen radionicom koja je okupila predstavnike grada, Regionalne razvojne agencije, tvrtke Obnovljivi izvori energije i drugih partnera u pripremi projektne dokumentacije za energetski učinkovitu obnovu objekata.

Projekt je vrijedan 247.000 eura, od čega 85% osigurava EU kroz bespovratna sredstva. U Osijeku će se konkretno izraditi projektna dokumentacija za jačanje energetske učinkovitosti pet objekata koji su u najlošijem stanju, a to su tri vrtića: Jaglenac, Nevičica i Latica te dvije osnovne škole: Ljudevita Gaja i Vijenac.

Projekt će obuhvatiti i izradu dokumentacije za natkrivanje parkirališta u kampusu sa solarnim ćelijama te izgradnju fotonaponske elektrane. Imati pripremljenu projektnu dokumentaciju je obavezno za prijavu na natječaje za projekte obnove, nacionalne ili međunarodne.

A da natječaja i projekata ima, potvrdio je Član Uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Zvonimir Klobučar upozorivši kako Hrvatska u programskom razdoblju 2016. -2020. na raspolaganju 11,5 milijardi eura iz EU fondova, a do sada je iskoristila tek 27% tih sredstava.





Tekst: Osijek031.com
Foto: M.Kralj/HRT

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: