Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS Osijek: Prihvaćen HNS-ov prijedlog povećanja sufinanciranja međumjesnog prijevoza učenika

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2017. 17:29 
Naslov:  HNS Osijek: Prihvaćen HNS-ov prijedlog povećanja sufinanciranja međumjesnog prijevoza učenika
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj 4.sjednici županijske Skupštine Osječko-baranjske županije HNS-ov klub vijećnika sudjelovao je uobičajeno aktivno, predlažući inicijative za boljitak Slavonije i Baranje.

Goran Đanić podsjetio je na problematiku s radom poštanskih ureda u Osječko-baranjskoj županiji, na koju je HNS ukazivao i u prošlom mandatu. Rekao je kako su u brojnim selima ukinuti poštanski uredi ili je njihovo radno vrijeme skraćeno na četiri sata dnevno, što brojnim stanovnicima onemogućuje normalan život. Predložio je sastanak s čelnicima Hrvatskih pošta.

Ivica Mandić je predložio uvođenje jednosmjenske nastave i produženog boravka u svim osnovnim školama, argumentirajući prijedlog činjenicom da je u školskoj godini 2017./2018. upisano pet stotina učenika manje nego prošle, te predložio sastanak na kojem bi se odredile smjernice za nove rezultate.

Inicijativa koju HNS već duže vremena predlaže, ona za povećanje sufinanciranja međumjesnog prijevoza za učenike s 5 na 7,5% je prihvaćena, te je Klub vijećnika HNS-a izrazio zadovoljstvo. Navedeno povećanje sufinanciranja rasteretit će kućne budžete roditelja školaraca.

Predsjednik Kluba vijećnika HNS-a i zastupnik u Hrvatskom saboru, Stjepan Čuraj ponovno je predložio sastanak svih klubova vijećnika, kako bi se zajednički nastupilo prema Vladi Republike Hrvatske radi izgradnje Kogeneracijske termoelektrane Osijek, rekavši kako je to projekt koji će osigurati toplinsku energiju, industrijsku paru i nova radna mjesta. Svim navedenim će se osigurati razvoj ne samo Grada Osijeka, već i Osječko-baranjske županije, kao i cijele regije.

„S vrijednošću preko dvije milijarde kuna ovo je najveća investicija u regiju u zadnjih četrdeset godina i želimo da ovaj projekt bude prioritet svih nas, a ne talac partikularnih političkih odnosa!“poručio je Stjepan Čuraj.

Na današnjoj sjednici, za potpredsjednika županijske Skupštine izabran je Goran Đanić, potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a i uspješni načelnik Općine Podgorač u četvrtom mandatu.



Tekst i foto: Ured ŽO HNS-a OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: