Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Europska noć kazališta u Hrvatskoj neće se održati 18. studenog zbog pritiska branitelja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.09.2017. 12:00 
Naslov:  Europska noć kazališta u Hrvatskoj neće se održati 18. studenog zbog pritiska branitelja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Međunarodna kulturna manifestacija Europska noć kazališta, koja se tradicionalno održava treće subote u mjesecu studenome, odgođena je nakon što je izvjesna Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) na više adresa poslala zahtjev u kojem traži odgodu.

Naime, ove godine se datum ove kulturne manifestacije poklapa s Danom sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje 18. studenog, zbog čega je udruga UHBDR91. zatražila odgodu održavanja Noći kazališta.

U priopćenju između ostalog stoji: „Dok će se mnogi prisjećati najtežih dana tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, obilaziti grobove, paliti svijeće i odavati počast nevino stradalim Hrvatima, u većini kazališnih i inih dvorana ljudi će se zabavljati uz neke od kazališnih predstava, među kojima će kao i svake godine biti i onih čiji su autori srbijanski pisci“.

Nadalje, u priopćenju stoji i ovo: „Srbija i Crna Gora, kako smo saznali, neće odustati od Noći kazališta 18.studenog, već su navodno dale naputak svima kojih se to tiče da toga dana igraju samo „vedre i smiješne“ predstave, jer „kad je bal nek je bal!“ Bisera ima još, poput ovoga da „Međunarodna zajednica nije ništa uradila da se zaustavi krvoproliće u Vukovaru i Škabrnji, pa odakle onda nama „pravo“ da baš na dane najveće tuge i ponosa organiziramo „dane veselja“, kako su si to oni zamislili?

U priopćenje je ubačen i koncert Riblje čorbe u Ljubljani koja je na turneji na kojoj slavi 40 godina karijere i s Europskom noći kazališta nema nikakve veze, ali udruzi je i to vjerojatno bio dokaz „belosvetske“ urote i zavjere.

Zahtjevu udruge je, zar ste sumnjali, udovoljeno pa je odlučeno da će se Europska noć kazališta održati 25. studenog, dakle tjedan dana nakon ostatka Europe.

Podsjetimo, Noć kazališta je manifestacija nastala u Hrvatskoj i uspješno se proširila u desetak europskih država te tako predstavlja hrvatski izvozni kulturni proizvod koja se održava devetu godinu zaredom i jedna je od naših najposjećenijih kulturnih manifestacija.

Sramotno je da o kulturnoj politici u RH odlučuje ekipa koja u kazalište nikada niti ne ide, osim ako treba organizirati prosvjede protiv Frljićevih predstava. Sramotno je i to što je predmetno priopćenje potpisao predsjednik Udruge Mladen Pavković, proljetos nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora zbog bludne radnje nad 18-godišnjom djevojkom. A najsramotnije je kako su se organizatori i Ministarstvo kulture „naguzili“ i dopustili da ulica određuje kulturnu politiku države.






Tekst: Osijek031.com
Foto: Igor Bellian, Gemi031/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
modri
Offline
Ukupno postova: 127
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.09.2017. 7:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

sramota od teksta i pljuvanja po braniteljima koji nisu ulica a stvarali su lijepu našu HRVATSKU

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: