Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Blokirali parkiralište u Županijskoj kako bi upozorili na nesavjesnost vozača

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65646
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.09.2017. 13:10 
Naslov:  Blokirali parkiralište u Županijskoj kako bi upozorili na nesavjesnost vozača
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Velik broj vozača koji je jutros htio parkirati svog metalnog ljubimca u Županijskoj ulici, na potezu od Ulice Republike do konkatedrale, nije to mogao učiniti jer su sva parkirna mjesta bila zauzeta – invalidskim kolicima!

Riječ je o performansu koji je organizirala Udruga paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije u suradnji s učenicima Elektrotehničke i prometne škole, a kojim su htjeli upozoriti na nesavjesnost vozača koji svoja vozila nerijetko ostavljaju na posebno označenim parkirnim mjestima za invalide.



Kako je pojasnio Danijel Balažić, predsjednik udruge, ovaj je performans dio projekta ParkirOS koji financiraju grad i županija, a čiji je cilj podići svijest među vozačima da ne parkiraju na mjesta predviđena za invalide.



Tim povodom na svaka invalidska kolica bio je nalijepljen po jedan izgovor koji vozači koriste kako bi objasnili svoju nekulturu: „Dolazim za pet minuta“, „Samo sam skočio do ljekarne“, „Ja sam se za ovo borio“ itd.



U Osijeku postoji ukupno 517 parkirnih mjesta za invalide što u udruzi ocjenjuju dovoljnim za potrebe populacije s invaliditetom. Upozorili su i na nedovoljne kontrole policije i komunalnih redara što bi se trebalo pojačati. Inače, kazna za vozilo parkirano na mjestu za invalide je 700 kuna, uz to što će takvo vozilo odvesti Pauk.









Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
borod
Offline
Avatar

Ukupno postova: 282
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.09.2017. 23:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tesko da ce taj performans nekoga opametiti. Samo kazna je jedina odgojna mjera nasoj primitivi. Tek kada dobije po djepu bahati primitivci se opamete.... oisim ako nisu u pravojernoj stranci pa kasnije " srede" kazne. .

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: