Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zijah Sokolović doveo Bajkaonicu na osječku Kliniku za pedijatriju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.09.2017. 14:08 
Naslov:  Zijah Sokolović doveo Bajkaonicu na osječku Kliniku za pedijatriju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu projekta Bajkaonica poznati glumac Zijah Sokolović ovih je dana na turneji po istočnoj Hrvatskoj, a danas je posjetio Kliniku za pedijatriju KBC-a Osijek kako bi malim bolesnicima pričao bajke i olakšao im dane koje provode u bolnici.

Bajkaonica je dio projekta društvene odgovornosti „Neka odrastanje bude dječja igra“ koji se provodi četvrtu godinu zaredom u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske čija je glavna ovogodišnja tema pripovijedanje.

Pripovijedanje je aktivnost koja potiče djecu na razmišljanje, upoznaje ih sa svijetom oko njih, pomaže im u učenju slova i brojki te razvija socijalno-kognitivne vještine. Profesionalni glumci i pričači pričaju djeci bajke i u izravnom susretu otkrivaju svjetove dobra i zla i tako razvijaju dječju maštu. Ideja je također na kratko udaljiti djecu od mobitela, televizora, računala i drugih gadgeta te im omogućiti susret sa živim čovjekom koji će ih pripovijedanjem zainteresirati i zabaviti.

Posebnost ovog projekta je u njegovoj mobilnosti, jer omogućuje da se pripovijedanje provodi u lokalnim zajednicama (u vrtićima, školama, knjižnicama, bolnicama...) u posebno osmišljenom kutku za pripovijedanje nazvanom Bajkaonica. Sastoji se od nekoliko ključnih elemenata - stolca, tepiha, lampe, vizuala projekta, posebne opreme za pripovjedača te šarenih jastučića za djecu.

Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek Vlatko Kopić izjavio je kako će KBC pokušati organizirati još ovakvih druženja i susreta koji će djeci olakšati dane bolovanja, a izrazio je i nadu da će se slični sadržaji u budućnosti moći organizirati i za odrasle pacijente.

Zijah Sokolović sutra (21. rujna) s Bajkaonicom nastupa u Belom Manastiru, a potom od 23. do 27. listopada u Belišću, Valpovu i Našicama.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: