Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki HNK atraktivnim programom pokušava nadmašiti rekordno uspješnu prošlu sezonu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65425
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.09.2017. 13:29 
Naslov:  Osječki HNK atraktivnim programom pokušava nadmašiti rekordno uspješnu prošlu sezonu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u svečanom foajeu HNK, intendant kazališta Božidar Šnajder, ravnatelj Drame Miroslav Čabraja i ravnatelj Opere Filip Pavišić predstavili su program za nadolazeću sezonu 2017.-2018.

U svojoj 111. sezoni osječki HNK priredio je atraktivan program za sve generacije kojim će pokušati nadmašiti rekordno uspješnu prošlu sezonu koja je iznjedrila velik broj premijera, koja je vratila publiku u dvoranu kazališta te pobrale odlične kritike, što je rezultiralo i velikim brojem osvojenih nagrada (Nagrada Hrvatskog glumišta, nagrada publike Teatra.hr, Grand prix na Marulićevim danima...).



Ove godine očekuje nas ukupno 24 predstave, od čega 11 dramskih i 13 glazbenih. Prvi dramski projekt na rasporedu je već u rujnu kada će poznati filmski redatelj Vinko Brešan režirati predstavu „Anđeli BabilonaMate Matišića. Od ostalih dramskih premijera, očekuju nas komedija „Lukava udovicaCarla Goldonija te kazališna verzija velikog filmskog hita „Skidajte se do krajaTerencea McNallyja u formi mjuzikla. Noćna scena donijet će premijeru crne komedije „Ručni radJeana-Claudea Danauda, a u repriznom programu moći će se ponovo pogledati neki od favorita proteklih sezona poput „260 danaMarijana Gubine, „Vitez slavonske ravniMarije Jurić Zagorke ili „Jedan čovjek, dva šefa“ Richarda Beana.

Od glazbenih premijera prva je na redu, također u rujnu, opera „TrubadurGiuseppea Verdija, a potom će uslijediti opereta „Kod bijelog konjaRalpha Benatzkyja koja će u Osijeku zaigrati prvi put nakon 60 godina. Tu su još i tradicionalni glazbeni programi poput Koncerta klasične glazbe, Novogodišnjeg koncerta i Lipanjske operne noći, kao i reprize glazbene tragedije „Nikola Šubić Zrinski“, mjuzikla „Moje pjesme, moji snovi“ i baleta „Orašar“, između ostalih.

Na konferenciji za novinare najavljen je i 9. Kazališni rujanski klik koji će ove godine trajati od 13. do 16. rujna. U srijedu 13. rujna gostuje FaVi Teatar iz Beograda s predstavom „Plastika“, u četvrtak nam dolazi zagrebačko Kazalište Moruzgva s komedijom „Harem“, a u subotu Scena Gorica iz Velike Gorice s komedijom „I živjele su sretno...?“. Sve tri predstave na ovogodišnjem „Kliku“ su nagrađivane komedije, a riječ je o ženskim predstavama isključivo s glumicama u ansamblu. Sve predstave počinju u 20 sati, a cijena ulaznice je 50 kuna.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: