Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Udruga Dokkica: Radionice u Dokkici u novoj školskoj godini [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.09.2017. 13:11 
Naslov:  Udruga Dokkica: Radionice u Dokkici u novoj školskoj godini [2017.]
Od 02.10.2017. 16:00 do 06.10.2017. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Početkom nove školske godine u počinju radionice u Dokkici.

1. Integrirani program za predškolsku djecu „Tintilinići“
Program „Tintilinići“ namijenjen je djeci u dobi od 4 do 6 godina koja ne pohađaju vrtić. Cilj programa je osigurati cjelovit razvoj osobnosti djeteta, zadovoljenje interesa i potreba, stjecanje znanja i vještina koje će mu pomoći pri snalaženju u svakodnevnom životu te pri polasku u školu. Program je obogaćen različitim sadržajima i aktivnostima (kreativnim, glazbenim, tjelesnim, likovnim, matematičkim, dramskim i dr.), a temelji se na igri koja je najvažnija aktivnost predškolskog djeteta. Tematski je organiziran i vođen od stane stručnih osoba koje poštuju individualnost svakog djeteta. Teme su izuzetno zanimljive djeci, a neke od njih su: kampiranje, putovanje podmorjem, pingvini, snijeg, oblaci, bajke, zoološki vrt i dr. Kroz ponudu raznovrsnih materijala za rad djeca imaju priliku učiti, eksperimentirati i spoznavati okolinu svim osjetilima.

Program traje od 2. listopada 2017.g. do kraja lipnja 2018.g. Održavat će se ponedjeljkom i četvrtkom od 9 do 11 sati, a mjesečna članarina iznosi 250 kn. Prijave se primaju do 25. rujna. Voditeljica programa je Marina Dokić, mag.prim.educ.

2. kreativna radionica „Kreativka“
Kreativna radionica „Kreativka“ namijenjena je djeci od 6 do 10 godina. Cilj radionice je razvijanje mašte, kreativnosti i stvaralaštva djece kroz izradu brojnih uporabnih i dekorativnih predmeta, poklona, instrumenata, lutaka, scenografije, nakita, maski, slika, skulptura i slično. Sudjelujući na radionicama djeca će moći koristiti različite slikarske i crtačke tehnike, modelirati glinom i plastelinom, graditi, ali i svirati i pjevati, dramatizirati te se upoznati s različitim djelima poznatih umjetnika. Moći će isprobati i brojne materijale, nove upoznati i eksperimentirati s njima, a one koje ih svakodnevno okružuju istražiti na nove načine. Kroz radionicu djeca će se poticati na samostalnost, istraživanje i realizaciju vlastitih ideja, razvoj kritičkog mišljenja, senzornih i podražajnih sposobnosti te stvaranje radnih i kulturno-higijenskih navika. Polaznici će razviti i komunikacijske i socijalizacijske vještine, suradničko ponašanje i timski rad te ekološku svijest. Za vrijeme trajanja programa obilježit će se i brojni značajni dani.

Voditeljica ima završen Tečaj hrvatskog znakovnog jezika, stoga na radionicama mogu sudjelovati i djeca s oštećenjima sluha (gluha i nagluha).

3. Sportska igraonica „Sportalica“
Dokkica i ove školske godine pokreće sportsku igraonicu „Sportalica“ za djecu od 6 do 10 godina. Cilj radionice je usvajanje novih motoričkih znanja i usavršavanje postojećih, razvoj motoričkih sposobnosti (koordinacije, preciznosti, gibljivosti, snage, brzine, ravnoteže) te razvijanje navika svakodnevne tjelesne aktivnosti djece. Program se temelji na različitim igrama i aktivnostima usmjerenim na razvoj osnovnih struktura gibanja (hodanja, trčanja, skakanja, bacanja, hvatanja, gađanja, dizanja, nošenja...), elementarnim, štafetnim i momčadskim igrama, ritmičkim strukturama, poligonima te savladavanju temeljnih elemenata pojedinih sportskih disciplina (odbojke, košarke, nogometa, rukometa, badmintona, golfa...). Kroz program prisjetit ćemo se starih i zaboravljenih igara. Djeca će kroz zabavu i igru dobiti uvid u važnost tjelesnog vježbanja za pravilan rast, razvoj i zdravlje te će razviti socijalizacijske vještine, samopouzdanje, samostalnost, upornost, suradničko ponašanje, timski rad te će ih se poticati na poštivanje pravila i različitosti.

Radionica će trajati od 4. listopada 2017. do 15. lipnja 2018. godine. Odvijat će se jednom tjedno (srijedom) u trajanju od 18 h do 19 h. Mjesečna članarina iznosi 100 kn. Voditeljica igraonice: Marina Dokić, mag.prim.educ.

4. Glazboplov
Glazbena radionica "Glazboplov" na poseban način uvodi djecu od 1.-4. razreda osnovne škole u svijet glazbe. Radionica će djeci približiti glazbene instrumente uz poticanje ljubavi prema glazbenom izrazu. Naučeno će primjenjivati u zajedničkim glazbenim točkama. Radionica će djeci pokazati i druge aspekte glazbe, terapeutske, zabavu, plesne poveznice, kako slušati glazbu i još puno toga... Termin održavanja je četvrtkom od 18.30 – 19.30 sati. Mjesečna članarina iznosi 100 kn. Voditelj: Marijan Jovičić. Prijave i informacije na broj telefona 098/175-3410.

5. Mali robotičari
Radionica programiranja i robotike djecu će uvesti u svijet programiranja i elektronike kroz rad s mBot robotima i micro bit računalima. Radionica je za uzrast od 1.-4. razreda osnovne škole. Djeca će uz rad sa spomenutom opremom ući i u svijet programiranja kroz platformu Scratch koja je zanimljiva i prilagođena njihovom uzrastu te nudi širok spektar mogućnosti kreativnog izražavanja na računalu. Radionica će se održavati ponedjeljkom u terminima od 18,30 h i 19,30 h, jednom tjedno, a mjesečna članarina iznosi 100 kuna. Voditelj radionice je Marijan Jovičić. Prijave i informacije na broj 098/175-3410.

6. Dječja likovna akademija
Namijenjena je djeci od 11 do 15 godina. Cilj programa je usvajanje osnovnih tehnologija olovke, ugljena, grafike, akvarela i modeliranja glinom te apliciranje stečenog znanja na umjetnički rad. Djeca se kroz radionicu upoznaju s bitnim umjetnicima svojih doba te ih se uz praktičan rad teorijski kulturno uzdiže. Kroz radionicu djeca će se upoznati s likovnim tehnologijama i koristiti se različitim likovnim medijima, razvijat će opažaj i vizualne komunikacije, odgajati pažnju, razvijati kreativnost i maštu, usvojiti kompozicijski sklad i razumijevanje formata, razvijati kulturno-higijenske navike, poticati suradničko ponašanje i timski rad, razvoj kritičkog mišljenja, poticanje na realizaciju vlastitih ideja, stvaranje radnih navika, širenje i usmjeravanje koncentracije, poticanje na samostalan rad i propitivanje samoga sebe. Program Dječje likovne akademije trajat će od 6. listopada 2017. do 15. lipnja 2018. godine. Odvijat će se jednom tjedno (petkom) u trajanju od 18,30 h do 19,30 h. Mjesečna članarina iznosi 100 kuna. Voditeljica programa je Ena Janković, sveučilišna prvostupnica edukacije likovne kulture.

Navedene radionice će se odvijati u prostorima Udruge Dokkica (Sjenjak 133, prostor Gradske četvrti Novi grad u robnoj kući). Prijaviti se možete na: udruga.dokkica[at]gmail[dot]com, 782 454 ili 097 76 16 278. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime i dob djeteta te ime i prezime i kontakt roditelja. Broj mjesta na radionicama je ograničen.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: