Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vandali iščupali pametnu klupu na Vijencu Ivana Meštrovića

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65425
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.09.2017. 14:13 
Naslov:  Vandali iščupali pametnu klupu na Vijencu Ivana Meštrovića
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[9.9.2017.] Uhvaćeni vandali koji su ukrali pametnu klupu!


[8.9.2017.] Betonsko postolje je sve što je ostalo od pametne klupe postavljene na Vijencu Ivana Meštrovića.

Klupa nije oštećena i odnesena na popravak, kao što bi netko pomislio, već je vandalsko ponašanje poprimilo jednu potpuno novu razinu. Naime, klupa u koju je uloženo oko 22.000 kn naprosto je iščupana i odnesena, a svjedoka u ovom trenutku nema.

O ovom nemilom događaju oglasio se i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić koji je u postu na svom Facebook profilu napisao:

"Ovo je ono što je ostalo od pametne klupe postavljene na Vijeću Ivana Meštrovića. Betonsko postolje.

Klupa nije oštećena i odnesena na popravak, kao što bi netko pomislio, već je vandalsko ponašanje poprimilo jednu potpuno novu razinu. Naime, klupa u koju je uloženo oko 22.000,00 kn naprosto je iščupana (!?) i ukradena, a svjedoka u ovom trenutku nema.

Kamere nisu rješenje. Snimke vandalskih činova smo dostavljali policiji koja nam je povratno javljala kako ništa ne mogu učiniti. Uz dužno poštovanje, ako počiniteljima nije jasno snimljeno lice (što vjerujem da nije za očekivati jer se maskiraju) ne prihvaćam policijsko obrazloženje da nemaju metode otkrivanja počinitelja. Iskreno, ne želim niti vjerovati u to jer ako je istina onda ta ista policija koja zakon iznimno revno provodi, primjerice, na biciklistima očigledno ne može učiniti ono najbitnije - zaštititi grad i njegove građane.

Pozivam sve vas da zajedno obranimo naš Osijek. Ovakvo ponašanje jednostavno je postalo nepodnošljivo i mučno je gledati da manjina vrši teror nad ljudima koji vole svoj grad. Dosta je!
"







Foto: Ivan Vrkić/Facebook


Zadnja promjena: Redakcija 031; 09.09.2017. 12:31; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Daystrom
Offline
Ukupno postova: 49
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.09.2017. 15:16 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Problem je što se vandali ne kažnjavaju pa ih policija niti ne privodi. Dok se naše sudstvo ne profesionalizira i ne počne kažnjavati odgovorne bez obzira na "olakotne okolnosti", ne moramo očekivati da će se išta promijeniti...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: