Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Trg Sv. Trojstva: Svjetski dan prve pomoći [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.09.2017. 10:04 
Naslov:  Trg Sv. Trojstva: Svjetski dan prve pomoći [2017.]
09.09.2017. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svjetski dan prve pomoći 2017. godine u Osijeku obilježit će se 9. rujna 2017. pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Osijeka Ivana Vrkića. Svjetski Dan prve pomoći prilika je za podizanje svijesti o važnosti znanja, vještina i dostupnosti prve pomoći kako bi se spasilo što više života.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći su nesreće u domaćinstvu koje se odnose na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i u neposrednoj okolici te uzrokovati ozljede ili smrt.

Ovom prigodom želimo povećati svijest o opasnostima s kojima se ljudi mogu suočiti u svojem kućnom okruženju, kao i jednostavnim koracima koje mogu poduzeti kako bi se mogli nositi s takvim svakodnevnim izvanrednim situacijama. Nesreće u domaćinstvu utječu na sve nas, bez obzira na dob, spol, prihode ili geografsko područje u kojemu živimo.

Prva pomoć je vještina koja omogućava djelotvorne i brze intervencije u cilju smanjivanja ozljeda i njihovih posljedica čime se povećavaju šanse za preživljavanjem. Prva pomoć nije zamjena za hitnu medicinsku službu već je važan početni korak u spašavanju života, smanjenju invaliditeta i znatno povećava šanse za preživljavanje.

U cilju popularizacije prve pomoći osječki Crveni križ planira Svjetski dan prve pomoći 9. rujna 2017. godine (subota) na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, u vremenu od 10,00 do 12,00 sati obilježiti kroz sljedeći program:
- pokazne vježbe prve pomoći,
- radionica prve pomoći,
- predstavljanje rada Službe spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog Križa.

Za vrijeme programa dijelit će se promidžbeni materijali (pamtilice, letci i plakati) vezani za prvu pomoć i ostale programe Crvenog križa. Pored navedenog, biti će organizirana i mala škola prve pomoći u sklopu koje će svi prisutni biti upoznati s osnovnim postupcima prve pomoći koje će moći osobno i probati.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: