Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija od ove godine uvodi stipendiranje učenika i studenata koji se obrazuju za STEM područje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65734
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.09.2017. 10:12 
Naslov:  Županija od ove godine uvodi stipendiranje učenika i studenata koji se obrazuju za STEM područje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječko-baranjska županija ovih dana raspisuje natječaj za stipendiranje darovitih te učenika i studenata u deficitarnim zanimanjima, što je projekt koji se provodi već osam godina.

Ono što je novost je to da Županija od ove godine uvodi i stipendiranje učenika i studenata koji se obrazuju za STEM područje, uvažavajući važnost obrazovanja u ovom segmentu.

Županija će tako za 2017./2018. godinu dodijeliti stipendije za 65 darovitih učenika te 30 darovitih studenata. Stipendije za obrazovanje za deficitarna zanimanja dobit će 21 učenik, odnosno 33 studenta koji se obrazuju za takva zanimanja. Stipendije za učenike iznose po 450 kuna, a za studente po 1.000 kuna mjesečno.

Kriteriji za utvrđivanje darovitosti učenika i studenata temelje se na postignutom uspjehu tijekom obrazovanja te rezultatima u izvannastavnim aktivnostima, znanosti, umjetnosti i sportu ostvarenima u prethodne dvije godine obrazovanja.

Javni natječaj za stipendije za deficitarna zanimanja odnosi se na učenike koji se obrazuju za zidare, stolare, bravare/montere i obrađivače rezanjem i deformacijom, vozače motornog vozila, limare, tesare, strojobravare, mesare, keramičare, CNC operatere i elektroničare, odnosno magistare/specijaliste struke u području arhitekture, geodezije, socijalnog rada, logopedije, socijalne pedagogije, edukacijske rehabilitacije i geografije te doktore medicine, dentalne medicine i veterinarske medicine.

Natječaj za STEM područje odnosi se na magistre/specijaliste struke u području strojarstva, računarstva, elektrotehnike i grafičke tehnologije te na CNC operatere i elektroničare u srednjoškolskom sustavu.

Javni natječaji za stipendije učenika i studenata za 2017./2018. godinu bit će objavljeni 11. rujna i trajat će mjesec dana, a moći će se pronaći na službenoj stranici Osječko-baranjske županije.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: