Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Koje su opcije parkiranja u blizini osječkog KBC-a?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.09.2017. 13:33 
Naslov:  Koje su opcije parkiranja u blizini osječkog KBC-a?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, od 1. rujna Osijek je dobio nove parkirne zone, a one uključuju i vrlo frekventne ulice oko osječkog Kliničkog bolničkog centra.

Tako su u sustav naplate parkiranja ušle Ulica J. Huttlera i Park kraljice K. Kosača (od Ulice cara Hadrijana do Crkvene ulice) na istočnom ulazu u bolnicu, odnosno Ulica Franje Mückea i Christiana Monspergera na zapadnom ulazu. Ove su lokacije uvrštene u 1. zonu, što znači da je cijena parkiranja 4 kn po satu, odnosno 72 kn za dnevnu kartu.



Odlučili smo posjetiti nove parkirne zone i vidjeti kako su iskorištene, ali i provjeriti koje su vam druge opcije na raspolaganju ako iz bilo kojeg razloga posjećujete bolnicu.

U novim parkirnim zonama je, očekivano, velika gužva i mjesta za parkiranje nije bilo „ni za lijek“. Doduše, svako malo netko bi izlazio s parkinga, ali odmah iza njega bila su tri ili četiri automobila „u čeki“, što znači da je mjesto za parkiranje u neposrednoj blizini bolnice moguće pronaći, ali trebat će vam mnogo sreće.

Ukoliko ne uspijete pronaći mjesto „u prvom redu do mora“, opcija vam je parking na prostoru stare luke Tranzit zapadno od bolnice. Tamo možete kupiti dnevnu kartu za 10 kuna i ostati koliko god želite. Parking može primiti 200-ak vozila, a u vrijeme našeg posjeta bio je otprilike do pola popunjen.



S južne strane bolnice, u prostoru kampusa kod zgrade Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti, nalazi se bolnički parking gdje će vas parkiranje za cijeli dan također koštati 10 kuna. Riječ je o velikom parkiralištu, odnosno više njih, i mjesta uvijek ima.

Oni koji pak ne žele platiti parking mogu pokušati pronaći mjesto pod suncem u ulicama kod istočnog ulaza u bolnicu – Krstovoj, Crkvenoj, Branka Radičevića... Prošli smo tim ulicama i mjesta ima ali jako malo i tu također morate imati dosta sreće.

Parkiranje se ne naplaćuje ni u dijelu Huttlerove od Ulice cara Hadrijana do Vukovarske, ali tamo nismo našli niti jedno slobodno mjesto, kao ni na obližnjem Vijencu Murse, ali na tim lokacijama je i ranije bilo jako teško pronaći slobodno mjesto pa to ne mora nužno imati veze s novim sustavom naplate oko bolnice.



Za one koji žele malo prohodati do bolnice, možda nije loša ideja parkirati svog metalnog ljubimca u Svačićevoj kod kampusa ili na parkiralištima ispred novih zgrada Građevinskog i poljoprivrednog fakulteta. Mjesta ima i više nego dovoljno, a do bolnice je pet minuta ugodne šetnje.

Dakle, postoje opcije parkiranja za svakoga, i one besplatne i one koje se plaćaju. Ali, možda bi oni koji to mogu trebali razmisliti da u bolnicu idu javnim prijevozom, biciklom ili pješice? Uštedjet će novaca, vremena i živaca, to je ekološki prihvatljivije i, što je najvažnije, zdravije za njih. Ili im takva heretička misao nije pala na pamet?





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: