Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Stiže još medalja - Osječki VK Iktus sjajan na Europskom veslačkom prvenstvu B seniora

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.09.2017. 8:31 
Naslov:  Stiže još medalja - Osječki VK Iktus sjajan na Europskom veslačkom prvenstvu B seniora
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Srebro i bronca za hrvatske četverce bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu B seniora! Naše juniorke Izabela Krakić, Ivana Jurković, Josipa Jurković i Bruna Milinović viceprvakinje Europe u kategoriji B seniorki, a Ivan-Ante Grgić, Anton Lončarić, Patrik Lončarić i Fabio Ipsa osvojili broncu! Hrvatske se posade ponosno vraćaju s Europskog prvenstva za B seniore iz poljskoga grada Kruszwice.

Sjajan rezultat za mlade djevojke koje su ove godine osvojile najveća odličja, zlata na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu, a sada su potvrdile i apsolutnu spremnost na veće rezultate u kategoriji mlađih seniorki. Hrabro su se držale veslajući protiv svjetskih viceprvakinja iz veslačke velesile Rumunjske (Popescu, Pop, Parfenie, Parascanu) i od prvog zaveslaja uvjerljivo držale drugu poziciju te na kraju osvojile europsko srebro. Iza njih su ostale veslačice Danske, Bjelorusije i Njemačke. Veliki je to rezultat za posadu Aleksandra Vukojičića koju čine još uvijek gimnazijalke. Sestre Jurković sutra kreću u četvrti razred gimnazije u Zagrebu i napuštaju svoju Vela Luku i klub Ošjak te prelaze u zagrebačku Trešnjevku u kojoj vesla i godinu dana mlađa Izabela Krakić, dok njihova vršnjakinja Bruna Milinović upisuje fakultet i vesla za VK Trešnjevka.



I posada muškog četverca bez kormilara trenera Krešimira Ižakovića za najozbiljnije protivnike imala je posadu iskusnih Rumunja, finalista ovogodišnjeg svjetskog prvenstva za B seniore (Chioseaua, Semciuc, Tanasa, Bejan). Prve tri četvrtine utrke držali su drugu poziciju da bi ih na 1500 metara sustigli Litvanci (Giedrius, Stankunas, Ilonis, Juskevicius) tako da su dečki iz Osijeka i Pule zauzeli na kraju treće mjesto i osvojili brončanu medalju. Hrvatski su reprezentativci bili bolji od najboljih posada Švicarske i Mađarske. I to je ogroman uspjeh, ako se uzme u obzir da je posada trojice Iktusovaca - Patrika i Antona Lončarića i Ivana-Ante Grgića te Fabia Ipse iz pulske VK Istre uspjela zajedno trenirati tek desetak dana te računajući na njihovu mladost i iscrpljenost jer su se tek nedavno vratili s napornog svjetskog prvenstva u Litvi. Podsjećamo, osječka braća Lončarić ovogodišnji su juniorski svjetski prvaci iz Trakaija i tek su nedavno proslavili 17. rođendan, a sutra kreću u 3. razred osječke Prve gimnazije. Fabio Ipsa i Ivan-Ante Grgić ove su godine osvojili naslov europskih juniorskih prvaka u kategoriji četverac s kormilarom u Krefeldu veslajući sa šibenskim juniorima Lukom Gojanovićem Rakićem i Franom Filipom Garmom, a u inačici četverca bez kormilara ta je posada nedavno osvojila i odlično četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Trakaiju u Litvi. Ipsa sutra kreće u treći razred srednje škole u Puli dok je godinu dana stariji Grgić uskoro brucoš Odjela za matematiku na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Lončarići, Ipsa i Izabela Krakić i sljedeće će godine zasigurno predstavljati Hrvatsku na europskim i svjetskim natjecanjima juniora, dok ostatak ekipe iz Poljske sljedeće godine vesla u kategoriji B seniorki i seniora (do 23 godine).



Hrvatska, Osijek, Vela Luka, Zagreb i Pula i danas imaju više nego opravdane razloge za slavlje zbog velikog sportskog uspjeha naših mladih veslačica i veslača u Poljskoj.





Tekst: VK Iktus
Foto: VK Trešnjevka, Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: