Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Studentice Marinela i Petra postigle iznimne rezultate na međunarodnom natjecanju iz matematike

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65441
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.08.2017. 13:13 
Naslov:  Studentice Marinela i Petra postigle iznimne rezultate na međunarodnom natjecanju iz matematike
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od 31. srpnja do 6. kolovoza 2017. tim Odjela za matematiku u čijem su sastavu bile Marinela Pilj i Petra Stehlik, studentice 3. godine preddiplomskog studija Odjela za matematiku, a pod vodstvom doc.dr.sc. Snježanom Majstorović, sudjelovao je na međunarodnom studentskom natjecanju iz matematike IMC- International Mathematics Competition.

Marinela Pilj na ovom je natjecanju osvojila treću nagradu, dok je Petra Stehlik dobila počasno priznanje, što je do sada najbolji uspjeh studenata Odjela za matematiku na međunarodnim natjecanjima iz matematike.

Kao i prijašnjih godina, IMC se održao u Blagoevgradu u Bugarskoj, a organizirala su ga dva sveučilišta: University College London te American University in Bulgaria. Natjecanju je pristupio 331 natjecatelj sa stotinjak svjetskih sveučilišta iz 50-ak različitih država.

Zadatke za studente na ovom natjecanju odabire posebno povjerenstvo na osnovi prijedloga nastavnika sa sveučilišta koja su uključena u natjecanje. Spomenimo da je ove godine u kategoriji srednje teških zadataka odabran zadatak kojeg je predložila doc.dr.sc.Snježana Majstorović.

Veliki uspjeh naših studentica rezultat je velikog truda i rada, posebice tijekom prethodne akademske godine. Studentice su se intenzivno pripremale za ovo natjecanje, a pripreme je organizirao Odjel za matematiku. U organizaciji i izvođenju priprema uz doc.dr.sc. Snježanu Majstorović bile su uključene i doc.dr.sc. M. Jukić Bokun, doc.dr.sc. Darija Marković, dr.sc. Ljiljana Primorac Gajčić te asistentice Darija Brajković, Ivana Crnjac i Jelena Jankov. Na pripremama se posebni naglasak stavljao na samostalno rješavanje problema natjecateljskog tipa.

Odlazak na ovakvo natjecanje je posebno iskustvo, kako za studente, tako i za voditelje. Osim što imaju jedinstvenu priliku upoznati ljude, običaje i kulturne znamenitosti Bugarske, od neprocjenjive važnosti je i upoznavanje studenata i voditelja iz 50-ak zemalja diljem svijeta, kao što su npr. Rusija, Indonezija Izrael, Meksiko, Argentina, Španjolska, itd., te saznanje o njihovom životu, radu i studiranju, o njihovim običajima, kulturi, o načinu razmišljanja...takvo iskustvo se pamti cijeli život!





Tekst i foto: Kristian Sabo

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: