Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vanesa, Tia i Jana brončane u Lignanu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.08.2017. 8:08 
Naslov:  Vanesa, Tia i Jana brončane u Lignanu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U talijanskom je Lignanu 27. kolovoza 2017. održan 32° Lignano Mondial karate open na kojemu su sudjelovale i predstavnice Karate kluba Osijek Žito: Vanesa Vitendorf (u katama pojedinačno i ekipno), Jana i Tia Ledenčan (u katama ekipno) i Matea Cikoja (kate pojedinačno). Turnir je bio osobito važan za Vanesu, Tiu i Janu jer je jedan od natjecanja koji donosi bodove za odlazak na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore što će se od 25. do 29. listopada 2017. održati na Tenerifima (Španjolska).

U katama ekipno, Jana, Tia i Vanesa u prvom su krugu natjecanja izvele katu Goju shiho sho i u prilično navijačkom ozračju tijesno (3:2) izgubile od domaćeg kata tima (Asd Karate Do Noventa).



Unatoč svemu, Osječanke su ostale sabrane i u repasažnoj borbi za treće mjesto u susretu s vrlo dobrim djevojkama iz Italije (Fujiyama Olgiate Comasco) besprijekorno izvele katu Kanku sho, a potom motivirano i energično prikazale bunkai (značenje kate). Nastup je bio toliko dobar da talijanskim sucima nije ostalo ništa drugo nego Tiu, Janu i Venesu proglasiti uvjerljivim (5:0) pobjednicama. Tako su naše djevojke osvojile brončanu medalju što ih je za jedan korak primaklo odlasku na Svjetsko prvenstvo.

Osim u sastavima, Vanesa Vitendorf nastupila je i pojedinačnoj konkurenciji. U susretu s domaćom natjecateljicom Piccinini Francescom Vanesa je odlično izvela katu Empi pobijedivši s 3:2.

U sljedećem je susretu protiv vrlo dobre Elise Franchini, Vanesa ponovo odlično nastupila izvodeći katu Anan, no, suci su s 4:1 odlučili u korist domaće natjecateljice. Kako Franchini nije došla do završnice, ovim se nastupom Vanesa oprostila od daljnjeg natjecanja.

Matea Cikoja je nastupila u seniorskoj konkurenciji. U prvom susretu protiv domaće natjecateljice Angele Arene izvela katu Goju shiho dai i tijesno (3:2) izgubila. Naknadnim porazom njene suparnice Matea je izgubila i mogućnost repasažnih borbi.

Sljedeći prigodu prikazivanja svoga karate umijeća karatašice Osijek Žita imat će na 30. rujna 2017. na turniru u Rijeci (Croatia open).





Tekst: KK Osijek Žito
Foto: Jasmina Gorjanski i Matea Cikoja

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: