Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Obnavljaju se vrelovodi na Sjenjaku i Vijencu Murse

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.08.2017. 9:12 
Naslov:  Obnavljaju se vrelovodi na Sjenjaku i Vijencu Murse
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Posljednjih tjedana raskopan je južni dio najvećeg osječkog naselja Sjenjak, uz Divaltovu ulicu.

Naime, djelatnici HEP Toplinarstva obavljaju svoje redovne ljetne aktivnosti na održavanju vrelovodne mreže u gradu, pa je na red došao i Sjenjak. 30 godina stare cijevi vrelovoda u jednom su trenutku prošle zime „otkazale poslušnost“, jedna od cijevi je pukla pa su stanari nekoliko najbližih zgrada jedno kraće vrijeme bili bez grijanja. Iz HEP Toplinarstva hitno su reagirali i uklonili kvar, ali kako bi se takve situacije spriječile, u obnovu vrelovodne mreže ovo je ljeto uključeno i 2.700 metara cjevovoda na Sjenjaku.



Do sada su otkopani stari cjevovodi, izvađene su stare cijevi i polažu se nove, bolje izolirane cijevi kojima će se postići smanjenje gubitaka toplinske energije u cijevima ali i osigurati stabilna opskrba potrošača ovog naselja.

Osim na Sjenjaku, obnavlja se i 800 m vrelovodnih cijevi na Vijencu Murse. Vrijedost radova na Sjenjaku i Vijencu Murse je 5 milijuna kuna, a rok za završetak radova je 15. rujna.



Odmah po završetku ovih radova, radnici i strojevi sele se u obližnju Divaltovu ulicu jer, osim radova na obnovi vrelovodne mreže, u tijeku su i radovi na obnovi stare parovodne mreže. Obnovit će se 800 m parovodne mreže u Divaltovoj, a vrijednost ovih radova iznosi oko 8 milijuna kuna.







Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: