Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



I ove godine besplatni udžbenici za osječke osnovnoškolce

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65650
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.08.2017. 20:09 
Naslov:  I ove godine besplatni udžbenici za osječke osnovnoškolce
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nova školska godina počinje u ponedjeljak 4. rujna, a posljednjih godina nema gužvi pred knjižarama i nervoznih roditelja koji stoje u beskonačnim redovima za kupovinu udžbenika.

Razlog je taj što Grad Osijek od 2014. godine osigurava besplatne udžbenike za sve osječke osnovnoškolce, pa će tako biti i u nadolazećoj školskoj godini 2017./2018. Preko 7.000 učenika tako će i ove godine dobiti besplatne udžbenike, što će roditeljima djece te dobi donekle smanjiti visoke troškove.

Naime, iako su udžbenici besplatni, roditelji moraju nabaviti radne bilježnice, radne udžbenike i sav ostali dodatni pribor. Iznimka su roditelji korisnici zajamčene socijalne skrbi koji će i to dobiti besplatno od Grada za što su osigurana sredstva iz gradskog proračuna ali i iz Ministarstva obrazovanja.

I ove godine Grad je izdvojio 260.000 kuna za nabavu udžbenika tzv. „generacijske razlike“, obzirom na to da razredi nemaju svake godine jednak broj učenika pa određeni broj knjiga treba nadokupiti. Treba podsjetiti i na to da trošak totalno uništenih udžbenika snose roditelji. Također, ako ima roditelja koji su sami kupili udžbenike bez obzira na program Grada, oni neće moći zatražiti i dobiti povrat novca od strane Grada.

Inače, ovo je četvrta i posljednja godina iz prvog ciklusa udžbenika koji se prenose s generacije na generaciju. Grad će nagodinu najvjerojatnije kupiti nove udžbenike za sljedeće četiri generacije osječkih osnovaca.

U tijeku je i velik broj radova na održavanju školskih zgrada, ali to neće utjecati na izvođenje nastave. Naime, od izvođača radova zatraženo je da do početka školske godine dovrše sve radove koji ne ometaju nastavu, dok će se ostali radovi moći obavljati i kada nova školska godina počne, tijekom rujna i listopada.





Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: