Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kada će Osijek dobiti digitalne info ploče s podacima o redu vožnje?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.08.2017. 11:56 
Naslov:  Kada će Osijek dobiti digitalne info ploče s podacima o redu vožnje?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Početkom ove godine dva najprometnija tramvajska stajališta u gradu, ona na Trgu Ante Starčevića, dobila su digitalne info ploče s informacijama o redu vožnje i drugim podacima koji su od koristi za korisnike usluga osječkog GPP-a.

Osim što putnicima daju informacije o nadolazećim tramvajima (linija i minute čekanja), info ploče pružaju i druge informacije poput točnog vremena, temperature zraka, tlaka i vlage zraka itd.

Već tada je iz GPP-a bilo najavljeno kako je riječ o pilot projektu koji će se, pokaže li se uspješnim, primijeniti i na drugim ključnim autobusnim i tramvajskim stajalištima u gradu.

Kako smo već pisali, postavljanje novih info ploča samo je mali dio velikog projekta modernizacije i razvoja GPP-a vrijednog 100 milijuna eura u sklopu kojega će se obaviti temeljit popravak dotrajalih dijelova tramvajske pruge, gradnja nove remize, proširenje tramvajske mreže do Centralnog groblja i Josipovca, a obnovit će se i vozni park GPP-a, pa se tako za iduću godinu planira nabava niskopodnih autobusa, a za dvije godine i niskopodnih tramvaja.

U toj fazi postavit će se i novi digitalni display-evi. Međutim, obzirom da će sva nova vozila morati biti kompatibilna s postojećim informatičkim sustavom GPP-a, čini se kako ćemo do postavljanja digitalnih info ploča u drugim dijelovima grada ipak morati sačekati da se nabave nova vozila, a to bi u slučaju autobusa moglo biti najranije početkom iduće godine.

Znači, morat ćemo se još malo strpiti dok i druga stajališta u gradu ne budu imala moderne, suvremene i funkcionalne info ploče nalik onima u velikim europskim gradovima. U GPP-u su najavili i modernizaciju sustava plaćanja karata putem mobitela i novih tehnologija, ali i to će, po svemu sudeći, morati sačekati dolazak novih, suvremenih vozila.





Tekst: Osijek031.com
Foto: GPP Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: