Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Zašto Pannonian opravdano nosi titulu brenda grada Osijeka?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65433
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.08.2017. 10:32 
Naslov:  [VIDEO] Zašto Pannonian opravdano nosi titulu brenda grada Osijeka?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prošlo je tek dva mjeseca od 18. Pannonian Challengea, a već svi pitaju za 19. izdanje. Najveći festival ekstremnog sporta i glazbe u regiji već dugo piše svoju sportsku priču, a sad već ima dovoljno zabilješki da se svugdje po svijetu njima hvali. Iako ga hvale po svim kontinentima i metropolama, jedna mu je titula ipak najznačajnija, a to je da je prepoznat kao brend Osijeka, grada koji mu je pružio dom.

Već je jasno da Pannonian nije iz ničega niknuo u to što jest, da su se lokalni dečki morali dobro potruditi i nakon svakog „Sljedeće godine nećemo raditi“, ponovno iduće godine udružili snage i volju i organizirali još malo bolji festival. No, takve su pomisli već nekoliko godina nepostojeće jer Pannonian je već sada tradicija od koje se ne odustaje. Već drugu godinu zaredom Pannonian je prema popisu Hrvatske turističke zajednice uvršten u Top 10 događanja u Hrvatskoj, a osim za promociju zemlje, Pannonian, između ostalih benefita koje ima za grad, sad služi kao jedan od ključnih pogona za razvoj turističke ponude Osijeka.

Jureći roleri, vratolomije biciklista, spretni manevri skejtera, noćni koncerti i zabava do jutarnjih sati, osim zabave za one željne adrenalina, brzine i uzbuđenja, nose sa sobom i malo veće dobrobiti. Za vrijeme trajanja festivala hotelijeri i privatni smještaji trljaju ruke zbog popunjenosti smještajnih kapaciteta, turistička zajednica broji porast noćenja, a smiješe se i osječki ugostitelji.

Ono što ovaj festival ističe na karti festivala je njegova prilagođenost svim dobima. Bilo da se radi o djeci, roditeljima, starcima, baš svatko nađe svoje mjesto na tribinama Pannoniana jer ono što rade njegovi glavni protagonisti pravo je umijeće i sami vrh svjetskog ekstremnog sporta. Valja ne zanemariti činjenicu da je osječki skate park jedan od najboljih parkova u Europi, stoga svako sunce koje izađe u Osijeku u park dovede bar nekoliko vozača iz regije, prvenstveno iz Mađarske, Srbije i Slovenije. I to ne samo za vrijeme ljeta, već tijekom cijele godine. Ipak, vježba je potrebna kako bi mlade nade jednog dana provozale svoje bajkove na nekom od velikih natjecanja, uključujući Pannonian.

No, park tu neće stati. Kako festival raste, tako se odvijaju i planovi o dogradnji skate parka, izgradnji poligona za učenje trikova, izgradnji BMX race staze i mnogih drugih stvari koje će pozicionirati Osijek na vrhunac wish-liste svakog boljeg vozača svijeta. A samim time, park će stvoriti platformu koja će omogućiti mladim talentima da se pripreme za svijet ekstremnog sporta, koji danas omogućuje sportašima da se natječu i u sklopu Olimpijskih igara. Naime, za vrijeme ovogodišnjeg Pannonian Challengea BMX freestyle je postao olimpijski sport, a već bismo 2020. u Tokiju mogli imati i svog predstavnika. Osim toga, organizatori imaju u planu u 2018. u Osijek ponovno dovesti Svjetski BMX kup, što znači da će svaki vozač koji želi biti u svjetskom vrhu, morati doći u Osijek po svoje bodove i pokazati najbolje što umije na Copacabani.

Postali smo punoljetni! 18 godina rada, truda, upornosti i entuzijazma polako ali sigurno donosi rezultate, razotkriva dio naše vizije koja grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju stavlja na kartu mladih, na kartu onih koji će se izboriti za sebe i na kartu jedne nove pozitivne energije. Ispred nas su velike stvari, vratit ćemo Svjetski kup u BMX-u, proširit ćemo događaj na 5 dana, izgradit ćemo poligon za učenje trikova prvi u regiji, a tu su još brojne novosti za 2018. koje će za sada ostati tajna. Neizmjerno smo zahvalni svim našim sponzorima kao što je generalni sponzor VIP, lokalnim gradskim partnerima bez kojih ovo ne bi bilo moguće, kao i našem gradu i županiji koji su se pokazali kao naši suorganizatori. Uzeli smo predah, odmorili se i krećemo s pripremom PC2018.“, kaže direktor festivala Jurica Barać.


Valja napomenuti da je Pannonian već preko 18 godina ustrajan u tome da u svoj razvoj aktivno uključi osječku scenu, dakle talente svoga grada iz svih područja, kako u infrastrukturi parka, tako i u IT sektoru, komunikacijama, marketingu i mnogim drugim poljima. No, osim toga, ovaj festival zadao si je cilj da svojim djelovanjem podrži lokalnu zajednicu u bilo kakvom razvoju urbane kulture, pa valja na Pannonian doći pogledati street art umjetnike koji okolinu festivala uvijek ukrase svojim kreativnim grafitima, kao i breakdance plesače koji Copacabani dodaju pravi umjetnički štih.

A kao i svaki veći događaj, Pannonian svojih 18 godina duguje vrijednim rukama volontera, koji su postali sastavni dio Copacabane. Ove godine njih 100 pomoglo je u svim sektorima organizacije, od marketinga, izgradnje parka, ugostiteljstva do mnogih drugih poslova, koji su ih pripremili na buduće životne izazove ali im i pomogli sklopiti trajna prijateljstva.

Jasno je iz svega da je Pannonian vrijedna karika hrvatske sportske, ali i turističke scene, no ono što je mala ekipa festivala uspjela postići na svjetskoj sceni još je vrjednije spomena. Danas je Pannonian Challenge ucrtan na svjetsku mapu velikih natjecanja, svaki bolji vozač zna da po svoje bodove mora doći i u Osijek. Cijenjen je među sportašima diljem svijeta upravo zbog svoje mješavine profesionalnog sporta ali i vrhunske zabave, opuštenosti i kombinacije koja se može rijetko pronaći na sportskim natjecanjima ovakve razine. Upravo ti velikani ekstremnog sporta najbolji su ambasadori festivala po svijetu, koji svojim tisućama i milijunima obožavatelja diljem svijeta putem društvenih mreža i drugih medija Pannonian i Osijek prezentiraju u najboljem svjetlu.

Sve ove vrijednosti grad Osijek još je davno prepoznao i Pannonianu pružio potporu i priliku da se razvije u to što je danas, a ljubav prema projektu dijele i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić

Teško mi je kao gradonačelniku objektivno suditi o manifestaciji koja svake godine u Osijek privuče velik broj gostiju iz cijelog svijeta. Posredne koristi koje sobom nosi za naš grad iznimno su bitne zbog čega sam posebno sretan što je ovogodišnje izdanje bilo najveće do sada. S obzirom na to da je održano već osamnaesti put, posebno veseli saznanje kako je „punoljetnost“ proslavljena onako kako i dolikuje jednom sjajnom jubileju, spektakularno i za pamćenje. Dijelim mišljenje organizatora koji često ističu kako s Gradom Osijekom rade kao pravi tim jer činjenica je da Pannonian Challenge više nije događaj skupine ljubitelja ekstremnog sporta već pravi gradski događaj kojim se svi istinski ponosimo.

Pannonian Challenge je postao manifestacija koja u Osijek i Osječko-baranjsku županiju dovodi sam svjetski vrh ekstremnog sporta. Tijekom 18 godina organizatori koji su entuzijastično krenuli u ovu priču uspjeli su napraviti brand od Pannoniana kojim promoviraju čitavu našu regiju. Ako uzmemo u obzir samo broj svjetskih televizijskih ekipa koje dolaze popratiti ovaj festival ekstremnog sporta onda nam postaje jasno kako je Pannonian Challenge jedna od najboljih sportskih, ali i turističkih manifestacija istočne Hrvatske. Iako je Županija i do sad sponzorirala organizatore, u budućnosti nam je želja intenzivnije podupirati razvoj Pannoniana jer sam siguran da kreativna ekipa koja godinama radi na organizaciji i realizaciju ovog vrhunskog projekta ima još bezbroj ideja kojima će unaprijediti ponudu Pannoniana kao jedinstvenog sportsko-adrenalinskog spektakla.“ – rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Do novog izdanja ovog hvale vrijednog projekta mladih Osječana, valja se prisjetiti ovogodišnjeg spektakla koji je okupio gotovo 20 tisuća posjetitelja, 300 natjecatelja, kojima je podijelio 100 tisuća kuna nagradnog fonda te 15 glazbenih imena koji su popunili dvorište Vege do posljednjeg mjesta, neke ostavivši iza vrata. Kako je izgledao ovogodišnji Pannonian, pogledajte u VIDEU, a do idućeg izdanja pripremite glasnice za navijanje, dlanove za pljeskanje i osmijeh za veselje. Jer to je ono što Pannonian čini jednim od najtraženijih ekstremnih festivala svijeta.








Tekst, foto i video: Pannonian Team

Pogledajte i..
[FOTO i VIDEO] Skateri, roleri i BMX vozači oduševili Osijek i njegove goste
[FOTO i VIDEO] Pannonian Challenge 2017. - [subota, dan #4, BMX]
[FOTO] Pannonian Challenge 2017. - [petak, dan #3, Skate]
[FOTO i VIDEO] Pannonian Challenge 2017. - [četvrtak, dan #2, Inline]
[FOTO] Službeno počela proslava punoljetnosti Pannonian Challengea [2017.]
[FOTO] Uz glazbu i roštilj otvoren 18. Pannonian Challenge 2017.

Pogledajte kako je bilo prošlih godina:
Pannonian Challenge 2016.: fotogalerije
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - in-line [četvrtak, dan #2]
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - skate [petak, dan #3]
[FOTO i VIDEO] Pannonian Challenge 2015. - BMX [subota, dan #4]
[FOTO] Uz DJ Omer-a u Kazamatu otvoren 16. Pannonian Challenge [2015.]
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - afterparty [petak, dan #3]
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - afterparty [subota, dan #4]
[FOTO] Pannonian Challenge 2014. - BMX day [subota, dan #4]
[FOTO] Pannonian Challenge 2014. - after party (subota, dan #4)
[FOTO]Pannonian Challenge 2014. - after party (petak, dan #3)
[FOTO] Pannonian Challenge 2014. - skate day [petak, dan #3]
[FOTO] Pannonian Challenge 2014. - in-line + after party [četvrtak, dan #2]
[FOTO] Pannonian Challenge 2014. - in-line [četvrtak, dan #2]
[FOTO] Zabavom u Kazamatu otvoren 15. Pannonian Challenge festival

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: