Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka braća Lončarić svjetski su juniorski prvaci [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.08.2017. 15:02 
Naslov:  Osječka braća Lončarić svjetski su juniorski prvaci [2017.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječani Anton i Patrik Lončarić, članovi osječkog Veslačkog kluba Iktusa, osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom juniorskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Litvi .

Braća Lončarić suvereno su osvajali prva mjesta i u kvalifikacijama, te polufinalu, a u nedjeljnom finalu u cilj su ušli s vremenom 6:51.11 što je bilo preko 3 sekunde brže od europskih prvaka iz Rumunjske (6:54.50). Rumunji su vodili tri četvrtine utrke, no Lončarići su pojačali tempo u zadnjih 500 metara i pretekli europske prvake, dok su treći Turci (6:58.90) za njima zaostali gotovo 8 sekundi.

Novi fantastični bratski duet hrvatskog veslanja, Osječani Anton i Patrkik Lončarić, samo su spletom okolnosti ostali bez medaje na svibanjskom EP-u u Njemačkoj (7. mjesto), no u nedjelju su se u potpunosti iskupili . Koliko je i sam ulazak u A finale veliki uspjeh, potvrđuje činjenica da borbu za odličja nisu vidjeli predstavnici sportskih velesila Njemačke, SAD-a, Italije, Španjolske.

Ovo je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri braće Lončarić i najljepši dar za 17. rođendan (8. kolovoza).

Zlatnu su medalju posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Litvi osvojile i aktualne europske prvakinje u četvercu bez kormilara: Ivana i Josipa Jurković, Bruna Milinović, Izabela Krakić (6:57.75). Srebro su osvojile Rumunjke(7:00.87), a broncu Amerikanke(7:04.60).

Malo je nedostajalo da još jedna hrvatska posada, s članom VK Iktusa, dođe do svjetske juniorske medalje. Naime, četverac bez kormilara: Frane Filip Garma, Luka Gojanović-Rakić, Ivan-Ante Grgić (VK Iktus) i Fabio Ipša osvojili su četvrto mjesto (6:25.06) iza posada Velike Britanije (6:15.43), Novog Zelanda (6:17.12) i Rumunjske (6:22.80).

Osječanka Aria Cvitanović završila je nastup na juniorskom SP-u trećim mjestom u C finalu (ukupno 15. na svijetu u konkurenciji 29 ženskih samaca). Kao drugoplasirana je prošla u četvrtfinale, a peto mjesto zatvorilo je put njezinim ambicijama za poluzavršnicom, ali ne i za zlatnom sredinom jake konkurencije.





Tekst i foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: