Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Svjetsko juniorsko veslačko prvenstvo u Litvi uz četvero Osječana

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.08.2017. 11:31 
Naslov:  Svjetsko juniorsko veslačko prvenstvo u Litvi uz četvero Osječana
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Trakai u Litvi domaćin je Svjetskog veslačkog prvenstva za juniore koje je večeras svečano otvoreno i trajat će do nedjelje, 6. kolovoza. Više od 700 veslačica i veslača će se natjecati te predstavljati 59 država. Hrvatsku predstavlja 17 veslačica i veslača od kojih su četvero iz Iktusa- Aria Cvitanović, Ivan-Ante Grgić, Patrik Lončarić i Anton Lončarić.

Ukupno je 13 veslačkih disciplina na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu, sedam u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji. Skifovi, dvojci bez kormilara, dublovi, četverci bez kormilara, četverci na pariće i osmerci natječu se u muškoj i ženskoj konkurenciji te četverci s kormilarom samo u muškoj konkurenciji. Hrvatsku će predstavljati muški i ženski skif, muški dvojac bez kormilara, muški i ženski četverac bez kormilara te mški četverac s kormilarom.

Najveća je "gužva" dakako u skifovima tako da će Karlo Habuda (Croatia) biti među 39 prijavljenih skifista, a Aria Cvitanović (Iktus) imat će 29 protivnica te njihova prva natjecanja počinju već u srijedu, 2. kolovoza. U ženskom četvercu bez kormilara bit će osvajačice zlata na Europskom prvenstvu- Ivana i Josipa Jurković (Ošjak), Bruna Milinović (Mladost) i Izabela Krakić (Trešnjevka) koje će prvu utrku veslati u četvrtak, a u konkurenciji je 17 ženskih četveraca. Druga zlatna posada iz Krefelda, muški četverac, nastupit će ovaj put bez kormilara i veslat će Ivan-Ante Grgić (Iktus), Fabio Ipsa (Istra), Frane Filip Garma i Luka Gojanović Rakić (obojica iz Krke). Imaju u konkurenciji 21 posadu. U dvojcu bez kormilara veslat će Iktusovi Patrik i Anton Lončarić, sedmi s ovogodišnjeg Europskoga prvenstva u Krefeldu, a prvi nastup u konkurenciji 22 posade također će im biti u četvrtak prijepodne. Najslabija je konkurencija u muškom četvercu s kormilarom za koji je prijavljeno 9 reprezentacija, a za Hrvatsku će veslati Mario Marić (Gusar), Hrvoje Vrdoljak (Mladost), Jakov Bijelić (Trešnjevka), Ivan Tokić (Jadran Zadar) i kormilar Luka Balek (Gusar).



Sve hrvatske posade su odmah nakon juniorskog državnog prvenstva u Zagrebu otputovale na dvotjedne pripreme na Perući, a nakon toga su se još tjedan dana "družili" na završnim pripremama na Jarunu. Četvorica trenera ističu kako su zadovoljni održanim pripremama i brzinama te očekuju i dobre rezultate, no o detaljnijim očekivanjima nitko se (po običaju) nije izjasnio. Svima je najvažnije da hrvatski predstavnici budu zdravi i odveslaju utrke na način kako su se pripremali od početka ove sezone. Hrvatska reprezentacija doputovala je jučer zrakoplovom iz Zagreba preko Frankfurta i Kaunasa u Vilnius u kojem su smješteni, a natjecanja se održavaju u 30-ak kilometara udaljenom Trakaiju. Za razliku od neizdrživih vrućina u domovini u Litvi će ih pratiti puno ugodnije maksimalne dnevne temperature od 24 Celzijeva stupnja. Hrvatsku reprezentaciju vode izbornik Darko Mikšić te treneri posada - Aleksandar Vukojičić, Krešimir Ižaković, Milan Radečić, Ante Dragović i Branimir Vujević, a o posadama brine i fizioterapeut Hrvoje Petrović.



Na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, koje je održano u Rotterdamu, dominirala je Italija s tri zlata i ukupno sedam naslova prvaka, Njemačka je osvojila deset medalja od kojih su dvije bile zlatne, a treća po rezultatu bila je Češka s dva zlata i jednom broncom. Svjetsko juniorsko prvenstvo u veslanju ujedno je i izborno natjecanje za plasman na Olimpijske igre mladih koje će se sljedeće godine održati u Argentini i na njemu će nastupati (među ostalim sportašiam) veslačice i veslači do 18 godina.







Tekst: VK Iktus
Foto: Darko Zibar i Dražen Crnogaća

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: