Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Popularna Kopika spremna dočekuje najavljeni novi toplinski val

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.07.2017. 13:18 
Naslov:  Popularna Kopika spremna dočekuje najavljeni novi toplinski val
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prognostičari su za ovaj tjedan najavili novi toplinski val, vjerojatno najgori ove sezone, kada bi temperature u nekim dijelovima unutrašnjosti mogle prelaziti 40 stupnjeva.

Brojni Osječani zaklon od vrućine potražit će na osječkim kupalištima, od kojih je najposjećenija i dalje popularna Copacabana. A Kopika će, po svemu sudeći, novi toplinski val dočekati spremna.

Kopika toplinski val dočekuje sa sva četiri bazena otvorena: olimpijski, duboki (tzv. 2.40), mješoviti i dječji. Prošlog vikenda u funkciju je stavljen duboki bazen u kome se do sada nije moglo kupati jer je nakon 40 godina uporabe u dosta lošem stanju, cijevi su popucale i visoki su troškovi punjenja, no zbog najave novog toplinskog vala u RC Copacabana odlučili su ga prebojati i napuniti.

Svi bazeni su čisti, puni i spremni. Kontrola vode u bazenima obavlja se svakih par sati, a sterilizacija četiri puta na dan. Svakog dana bazeni se nadopunjavaju s 10 do 15% nove vode.

Uz bazene su postavljena sjenila i stotinjak ležaljki. U dječjem bazenu su veliki „napuhanci“, a u mješovitom atrakcije poput velike vodene gljive i obnovljenog tobogana. Početkom kolovoza očekuje se i postavljanje poboljšanog skliskog nogometa. Na kupalištu postoji pet otoka s tuševima, a na svakom otoku 4-5 tuševa. Organizirana je redarska i spasilačka služba, pojačana vikendom, te medicinska služba.

Za one koji ne vole kupanje, u rekreacijskom dijelu nalazi se sportski park s 18 staza za mini golf, dvije staze za američko kuglanje, boćalište i šah s predimenzioniranim figurama koji posjetitelji mogu igrati bez dodatne naplate. Tu je naravno i trava za igranje sportova s loptom.

Što se posjećenosti tiče, ona je otprilike na prošlogodišnjoj razini. Izvrstan početak u 6. mjesecu pratili su ćudljivi vremenski uvjeti u srpnju koji su malo usporili početni zamah. Niže temperature s mnogo vjetra rastjerale su dio kupača, no kada su vremenski uvjeti idealni, u špici sezone Kopiku dnevno posjeti preko 6.000 posjetitelja. Najveća gužva je tradicionalno nedjeljom kada Kopiku posjeti velik broj gostiju iz drugih slavonskih gradova koji dođu na jednodnevni izlet u Osijek.

Oni koji ne vole kupanje na bazenima ili ne žele plaćati ulaznicu (koja je i dalje najjeftinija u Hrvatskoj) imaju opciju kupanja u Dravi, ali na vlastitu odgovornost jer spasilačka služba na Kopiki ne pokriva rijeku. Savjetuje se pojačan oprez tijekom nadolazećeg razdoblja velikih vrućina, posebice uzevši u obzir da je prošlog vikenda beživotno tijelo 35-godišnje muške osobe pronađeno u Dravi kod kolektora u Nemetinu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Športki objekti

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: