Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vrkić primio osječke ultramaratonce koji pronose poruke mira

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.07.2017. 13:33 
Naslov:  Vrkić primio osječke ultramaratonce koji pronose poruke mira
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradonačelnik Ivica Vrkić sa suradnicima primio je u Gradskom poglavarstvu članove osječke udruge „Zdravo trčanje“, sudionike ultramaratona mira od Vukovara do Srebrenice (od 5. - 11. srpnja).

Na 6. ultramaratonu sudjelovala su petorica trkača, od toga trojica iz udruge "Zdravo trčanje": Robert Kasumović, Dražen Čučić i Elvir Rakipović, čija je supruga Andreja bila u pratnji. U pet etapa pretrčali su 227 km između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari).

Cilj ultramaratona je podsjetiti na sve nevino stradale tijekom Domovinskog rata te rata u Bosni i Hercegovini. Ujedno, povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želi se podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek, dvadeset godina nakon rata, ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

Gradonačelnik Vrkić zahvalio je sudionicima ultramaratona što njome pronose poruku mira i što od njih šestero najviše ljudi dolazi upravo iz Osijeka. Čestitao je na uspjesima udruge „Zdravo trčanje“ koja je tijekom pet godina organizirala brojne utrke, uključujući sve popularnije utrke rekreativaca. Istaknuo je važnost promocije trčanja kao vida rekreacije te izrazio želju da se u njihov rad uključi što više Osječana.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: