s I to je moguće: Mladi Velšanin Nic došao raditi u Osijek! [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



I to je moguće: Mladi Velšanin Nic došao raditi u Osijek!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65287
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.07.2017. 20:44 
Naslov:  I to je moguće: Mladi Velšanin Nic došao raditi u Osijek!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

To da mnogobrojni Osječani napuštaju grad na Dravi i odlaze u zemlje zapadne Europe tražeći posao već odavno nije neka vijest, ali da netko iz te zapadne Europe dođe raditi u Osijek – e, to je već vijest!

A upravo to se dogodilo ovih dana: svjetski poznata osječka IT tvrtka Inchoo zaposlila je mladog informatičara Nicholasa Johns Daviesa iz Walesa i on je od ovoga tjedna zaposlenik tvrtke.



To je bio odličan povod da svratimo do Inchooa, upoznamo Nica i saznamo malo više o njemu kao osobi i kako to da je došao u Osijek, umjesto da, kao sav „normalan svijet“, bježi iz njega.

20-godišnji Nic ukratko za sebe kaže da je web developer po struci. Dolazi iz Swanseeja, obalnog gradića u Walesu gdje je započeo raditi kao programer prije tri godine. Sam način na koji je završio u Osijeku veoma je neobičan.

Volim igrati online igre na internetu. Prije dvije godine tako sam upoznao društvo iz Osijeka koji su mi mnogo pričali o tom gradu, posebice o Osijek Software Cityju, kao udruzi IT tvrtki i informatičara, i to me je zaintrigiralo. Moj je prvotni plan bio doći posjetiti moje prijatelje u Osijeku i ostati ovdje dva tjedna, no onda sam odlučio pokušati nešto novo – živjeti i raditi u Osijeku. Prijavio sam se za posao web developera u Inchoou, oni su me primili i sada sam ovdje“, kaže simpatični Velšanin, dodajući sa smješkom: „Može se reći da sam dobio posao zahvaljujući igranju online igrica.

Upitali smo ga zašto baš Inchoo?
Inchoo mi se odmah učinio kao sjajna tvrtka. Imaju jako lijep ured, čuo sam da se dobro brinu za svoje zaposlenike i da je atmosfera za raditi ugodna, pa me je to privuklo njima.

Nic je došao u Osijek prije tjedan dana, no nije sve išlo glatko jer su i on i njegovi poslodavci imali bliski susret treće vrste s neizbježnom hrvatskom birokracijom. Naime, obzirom da Velika Britanija ima na snazi moratorij na zapošljavanje Hrvata, ulaskom u EU Hrvatska je donijela sličnu mjeru zabrane zapošljavanja britanskih državljana, zbog čega je trebalo više od dva mjeseca da se riješe svi potrebni papiri i dozvole kako bi Nic mogao doći raditi u Osijek.

Nicovi prijatelji dobro su ga informirali o životu u Osijeku, događajima iz recentne povijesti, ratu 1991., no zanimalo nas je kakvi su njegovi prvi dojmovi otkako je došao u grad.

Imao sam vremena tjedan dana da upoznam Osijek, ali i neka mjesta u okolici. Moji domaćini su iz Baranje, točnije Jagodnjaka, a ono što mi se odmah dopalo to je lokalna hrana. Majka moga prijatelja vrsna je kuharica i pripremila je odličnu sarmu u kojoj sam doista uživao. Volim večernje šetnje po gradu i uz rijeku, znam da imate lijepu plažu gdje se može kupati, čuo sam i da je zanimljiv noćni život u starom gradu, ali nisam dovoljno dugo ovdje da sve to provjerim“, kaže Nic.

Maja Kardum, iz odjela za marketing i odnose s javnošću Inchooa, rekla nam je kako je Nic prvi stranac zaposlen u tvrtki. Obzirom da tvrtka posluje diljem svijeta, surađuju sa strancima na raznim projektima kao vanjskim partnerima, ali oni nikada nisu radili za Inchoo.

Pitali smo Maju čime ih je to Nic privukao, kako je odskočio od ostalih kandidata koji su se prijavili na natječaj.

Jedna od stvari koju smo odmah primijetili kod njega je posvećenost poslu i osobnost. Iz koda koji nam je poslao vidjeli smo i da je odličan programer, a to nam je, naravno, bilo najvažnije. Nismo ga zaposlili samo zato što je stranac i jer mislimo da je to interesantno, već ima vještine i znanja koje su potrebne u našem poslovanju. Vjerujemo da će se Nic vrlo brzo prilagoditi radu u našoj tvrtki izrađivajući online trgovine i nadamo se da će uživati, ne samo radeći s nama već i uopće uživati u Osijeku i Hrvatskoj. ", poručila je Maja.

Dakle, Osijek je dobio jednog novog stanovnika, koji je pokazao da trend odlazaka iz našeg grada ima potencijal za preokret. Nicu želimo mnogo sreće i uspjeha na svom novom poslu, a ako ga sretnete u nekom pubu pozdravite ga, platite mu pivo, i pokažite da je Osijek gostoljubiv grad koji otvorenih ruku prima sve one koji žele doći živjeti ovdje.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: