Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Brevisice u Australiji dobile zlatnu plaketu za glazbenu izvrsnost

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.07.2017. 10:03 
Naslov:  Brevisice u Australiji dobile zlatnu plaketu za glazbenu izvrsnost
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Članice Vokalnog ansambla Brevis održale su prije nekoliko dana odličan nastup u čuvenoj Sydney Opera House.

Podsjetimo, Brevisice su od 9. do 16. srpnja predstavljale Hrvatsku na 28. Australskom međunarodnom glazbenom festivalu. U daleku Australiju otputovale su 33 pjevačice u pratnji dirigentice Antoanete Radočaj-Jerković i pijanista Davora Dedića. Tijekom tih tjedan dana u Sydneyju su održale osam koncerata, od kojih je kruna bio nastup u prepunoj Operi, gdje su izvele svoj standardni repertoar – svjetovne i sakralne skladbe hrvatskih skladatelja.



Po završetku nastupa u Operi, koji je završio ovacijama, članice ansambla dobile su i posebno priznanjezlatnu plaketu za izvanredan doprinos festivalu i boljem međunarodnom razumijevanju kroz glazbu i kulturnu razmjenu.

Nakon natjecanja u prelijepom Verbrugghen concert Hallu na Sydneyskoj Akademiji za glazbenu umjetnost osvojili smo svoje "neznamvišekoje" zlato i potvrdili da je kvaliteta, kvaliteta bez obzira na kojem se kontinentu nalazite.

Sretne i zadovoljne obećavamo da se ovdje više nećemo ni na što prijavljivati kako bismo vas nakratko (bar do povratka u Hrvatsku) "poštedjeli" novih Brevis uspjeha.
“, izjavile su presretne Brevisice po primitku nagrade na svojoj Facebook stranici.

Inače, Brevisice u svom ormaru s nagradama već imaju cijeli niz priznanja različitih boja, a ovjenčane zlatom su se prije nekoliko godina vratile i iz Sankt Peterburga, gdje su nastupile u poznatoj Velikoj filharmonijskoj dvorani, a dva puta su nastupile i u New Yorku, 2009. i 2013., u jednoj od najprestižnijih svjetskih koncertnih dvorana – Carnegie Hallu.

Čestitamo od srca curama koje su još jednom svijetu predstavile ljepšu stranu Osijeka.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Vokalni ansambl Brevis/Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: