Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] U Osijeku otvoren najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.07.2017. 13:56 
Naslov:  [VIDEO] U Osijeku otvoren najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je svečano otvoren obnovljeni studentski dom u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Osijeku, jedan od najmodernijih domova u Hrvatskoj.

U nazočnosti predstavnika Ministarstva obrazovanja, osječkog Sveučilišta te gradskih i županijskih dužnosnika, okupljenima se obratio rektor Sveučilišta Željko Turkalj opisavši ovaj dan kao povijesni za akademsku zajednicu u Osijeku.



Novi-stari studentski dom vrijedan je 17 milijuna kuna, od čega su 13.5 milijuna bespovratna sredstva EU-a, dok je 3.5 milijuna osiguralo Sveučilište. Dom zadovoljava najviše standarde modernog obrazovanja 21. Stoljeća: sve sobe su jedno- i dvokrevetne, imaju klimu, hladnjak i pristup internetu, a po dvije sobe dijelu jednu kupaonicu i sanitarni čvor. Na svakom katu nalaze se učionice, prostorije za druženje, pranje rublja, čajna kuhinja kao i posude za odvojeno prikupljanje otpada.

Nova zgrada ima glavni ulaz prilagođen invalidima kao i pet soba namijenjenih invalidnim osobama. Riječ je o pametnoj i samoodrživoj zgradi koja na krovu ima solarne kolektore preko kojih će se osiguravati topla voda, a ujedno će se značajno smanjiti računi za struju i grijanje.



Rektor je naveo kako su sobe dosta velike što se postiglo tako što je broj soba manji u odnosu na stari dom, pa je ukupni kapacitet novog doma 193 ležaja. No, završetkom novog studentskog doma u kampusu ukupan broj ležajeva za studente u Osijeku povećat će se na 1.700. Turkalj je potvrdio i kako bivši hotel Mursa neće biti namijenjen studentima već će služiti za smještaj i rehabilitaciju branitelja Domovinskog rata.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak potom je prerezala svečanu vrpcu i time simbolički otvorila novi dom koji će svoje prve stanare primiti početkom nove akademske godine 2017./2018.










Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Pogledajte kako izgleda obnovljeni studentski dom u ulici I. G. Kovačića

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: