Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HSS Čepin: Predsjednik vijeća Skočibušić i vijećnici Mosta-HDZ-NL Dražen Arnold ugrožavaju provedbu kapitelnih projekata Općine Čepin

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.07.2017. 8:11 
Naslov:  HSS Čepin: Predsjednik vijeća Skočibušić i vijećnici Mosta-HDZ-NL Dražen Arnold ugrožavaju provedbu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vijećnici HSS-a neće prisustvovati za danas sazvanoj 3. sjednici Općinskog vijeća Općine Čepin, izvijestili su mještane Općine Čepin v.d. predsjednica OO HSS-a Čepin Gordana Kalajžić i izabrani načelnik Dražen Tonkovac te njegovi zamjenici Ivan Žeravica i Mateja Kalajžić.

Kao razlog nedolaska na sjednicu navodi se neprofesionalno ponašanje Josipa Skočibušića, predsjednika Općinskog vijeća, izabranog na listi Mosta, koji zanemaruje nužne proceduralne postupke u provedbi dobivenih kapitalnih projekta Općine Čepin i na taj način dovodi u pitanje njihovu realizaciju. Skidanje kapitalnih projekata s dnevnog reda Općinskog vijeća ugrožava povlačenje ozbiljnih financijskih sredstava namijenjenih otvaranju novih radnih mjesta u Općini Čepin i ostvarivanje kvalitetnijih uvjeta za rad udruga, OPG-a i drugih dionika s područja Općine.

Na 2. sjednici Vijeća održanoj dana 28. lipnja 2017., s dnevnog reda skinute su točke Gospodarska zona, Centar za kulturu, zamolba župnika za obnovu crkvenog tornja, zamolbu čepinskog vrtića i usvajanje Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije i Plan zaštite od požara, uz objašnjenje kako vijećnici nisu dovoljno upoznati s predmetnim točkama, što nikako nije istina.

O kapitalnim projektima naše Općine svi mještani iscrpno su obaviješteni u Biltenu Općine Čepin koji je na kraju prošloga mandata podijeljen svim kućanstvima u Općini, a o različitim fazama pripreme svih općinskih projekata bili su obaviješteni vijećnici u prošlom sazivu Općinskog vijeća, te mještani na web stranici i Facebook profilu Općine Čepin.

"Što se tiče Odluke o kapitalnim projektima koje se financiraju kreditnim sredstvima želimo naglasiti kako je ona tek prvi korak u cijelom postupku kreditnog zaduživanja. Naime, ovom odlukom trebali su se tek prihvatiti projekti koji će se financirati kreditnim sredstvima, a ne sam kredit. Nakon izglasavanja ove odluke pokreće se postupak javne nabave kredita, a potom Općinsko vijeće izglasava odluku o dugoročnom zaduženju. Po donošenju odluke o dugoročnom zaduženju potrebno je ishoditi suglasnost Vlade Republike Hrvatske na zaduženje. Dakle, izjave koje se iznose u javnosti kako je traženo podizanje ruku za 17.000.000,00 kn na temelju jednog papira čista su obmana javnosti ili puko neznanje predsjednika Općinskog vijeća i njegovih koalicijskih partnera", objasnio je proceduru zamjenik načelnika Ivan Žeravica.

Iznenađenje, ali i nezadovoljstvo ponašanjem predsjednika Općinskog vijeća i vijećnika Mosta, HDZ-a i Nezavisne liste Dražena Arnolda, nije krio ni izabrani načelnik Dražen Tonkovac.

"Znao sam da će me vijećnici, koji su se u kampanji međusobno napadali ponekad i ispod granice pristojnosti i dobrog ukusa, a sada su se udružili i imaju većinu u Općinskom vijeću, provocirati i pokušati diskreditirati, no očekivao sam napade na političkoj razini, a ne kad su u pitanju projekti. Političke bitke su mi prihvatljive, no projekti su vezani uz otvaranje radnih mjesta u Čepinu, podizanje kvalitete života svih mještana i nisam očekivao da će vijećnici opstruirati njihovu provedbu. Ovi projekti se pripremaju već godinama, o njima smo pričali i informirali i vijećnike i naše mještane mnogo puta. Ne ću pristati na ucjene i prijetnje, moj ulazak u politiku je motiviran poštenim namjerama što je bilo vidljivo prošle četiri godine u kojima je napravljeno više reda i projekata nego prethodnih 20 godina. Nadam se da će ovo čuti i odgovorne stranačke osobe na višim instancama te će utjecati na promjenu ovog neodgovornog ponašanja. Neodgovornog prije svega prema mještanima Općine Čepin", rekao je Tonkovac.

"HSS stranka koja je dobila najveći broj vijećnika, nećemo dopustiti da se na ovaj način omalovažava volja birača bahaćenjem i arogancijom koja je cijelo vrijeme prisutna, kako na sjednicama Općinskog vijeća tako i u istupima u javnosti. Iz svih tih razloga vijećnici HSS-a neće prisustvovati sjednici Vijeća jer tako pristali na opstruiranje rada općinske uprave i općinskog načelnika, kao i na omalovažavanje volje birača koji su nam ukazali povjerenje.", zaključila je Gordana Kalajžić.



Tekst i foto: v.d. predsjednica HSS-a, Gordana Kalajžić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: