Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Hup reg. ured: Radionica "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u industriji"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.07.2017. 18:11 
Naslov:  Hup reg. ured: Radionica "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora en
13.07.2017. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Radionica u okviru PUMA programa na temu "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u industriji" održat će se u četvrtak, 13. srpnja 2017. godine s početkom u 11 sati u HUP Reg. ured Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek.

Na traženje članova HUP-a sa ciljem što boljeg informiranja i educiranja poslodavaca o mogućnostima realizacije energetski učinkovitih mjera u njihovim proizvodnim pogonima i mogućnosti prijave projekta za sufinanciranje iz EU fondova, a povodom skorašnje najave natječaja i nakon uspješno organiziranih radionica u Osijeku, Vinkovcima i Slavonskom Brodu početkom godine, HUP Regionalni ured Osijek u suradnji s HUP-ovom Koordinacijom za energetsku učinkovitost, u okviru PUMA programa organizira ovu radionicu.

Poziv se planira u okviru Specifičnog cilja 4b1 - Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u proizvodnim/prerađivačkim industrijama, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva koja su na raspolaganju u okviru Poziva je 114 milijuna kuna, pri čemu najniži iznos koji se može dodijeliti pojedinačnom projektu iznosi 500 tisuća kuna, dok se pojedinačnom prijavitelju, za jedan ili više projekata, može dodijeliti najviše 20 milijuna kuna.

Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim privatnim poduzećima registriranim za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije (primarno industrije željeza i čelika, obojenih metala, kemijske industrije, industrije stakla, keramike i građevinskog materijala, industrije ekstrakcije rude, tekstilne, industrije kože i odjeće, papirne industrije i tiska, inženjeringa, industrije drugih metala i druge, izuzev proizvodnje hrane i pića te duhanske industrije). Radionica je namijenjena svim poslodavcima bez obzira na sektor.

Financirat će se projekti koji predviđaju mjere kojima će se postići povećanje učinkovitosti korištenja energije omogućujući proizvodnju jednake količine proizvoda korištenjem manje količine isporučene energije te smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije prebacivanjem na obnovljive izvore energije, a prihvatljive aktivnosti uključuju pripremu projektno – tehničke dokumentacije, provedbu aktivnosti energetske obnove (energetska učinkovitost u proizvodnim procesima, obnovljivi izvori energije (OIE) i energetska obnova zgrada) te upravljanje projektom.

Ovisno o veličini poduzeća (veliko, srednje ili malo), maksimalni iznos potpore (bespovratnih sredstava) ovisi o vrsti aktivnosti koje će se provoditi: mjere energetske učinkovitosti, mjere za visokoučinkovitu kogeneraciju ili mjere za promicanje energije iz obnovljivih izvora energije, odnosno kategoriji državne potpore, te okvirno iznosi 45% prihvatljivih troškova projekta za velika, 55% za srednja, a 65% za mala poduzeća. Ostalih 35-55% od iznosa prihvatljivih troškova projekta mora osigurati prijavitelj.

Na radionici, uz predstavljanje natječaja i mogućnosti prijave, biti će predstavljeni i HBOR programi kreditiranja, odnosno dana informacija o kreditnim programima za energetsku učinkovitost.

Predavači na radionici su predstavnici HUP Koordinacije za energetsku učinkovitost - Igor Boni, Eduard Vivoda, Josip Erjavec i Ivica Vego, koji imaju višegodišnje iskustvo u energetskoj učinkovitosti, u samoj implementaciji i dobivanju bespovratnih sredstava iz EU fondova, a programe HBOR-a prezentirati će Boris Čagalj, HBOR Područni ured za Slavoniju i Baranju


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: