Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Predstavljena škola života Brune Šimleše

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.07.2017. 12:30 
Naslov:  [FOTO] Predstavljena škola života Brune Šimleše
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedanaestog dana ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture ni vrućina nije spriječila brojnu publiku da posjete razna događanja. U dvorištu GISKO-a Bruno Šimleša predstavio je svoju knjigu "U školi života". U Barutani se održala zanimljiva plesna predstava "Room No 7", a u dvorištu Rektorata održan je koncert "World youth choir" .

Kako je bilo pogledajte u galeriji fotografija..
Galerija 031: OLJK 2017. [dan #11]: Škola života Brune Šimleše, World Youth Choir
[Foto: Marin Franov/Osječko ljeto kulture, 9. srpnja 2017.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Škola života Brune Šimleše

Iako se Osijek jučer, čak i u večernjim satima, grijao na vrućih 33 Celzijeva stupnja u hladu, to nije omelo brojne obožavateljice Brune Šimleše da se i pola sata uoči početka druženja uz knjigu, počnu okupljati u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice. Šimleša je, kroz razgovor s okupljenima, u svome stilu dijelio savjete, govorio o knjigama i onome što je u njima počeo otkrivati unatrag nekoliko godina, a što je naišlo na izvrstan prijam kod čitatelj(ic)a.

Room No7

Gledatelji u Barutani bili su, pak, svojevrsni voajeri. Naime, Dance company &M u suradnji s Juditom Franković uključili su gledatelje u svoju plesnu predstavu kao promatrače događaja u jednoj motelskoj sobi. Čitava je priča insirirana istinitim događajem iz New Yorka, gdje je vlasnik dva motela 30 godina kroz rupice u stropu promatrao goste. Tijekom tog promatranja svjedočio je i ubojstvu koje nije nikada prijavio. "Room No7" govori, dakle o voajerizmu kao nečemu sveprisutnom ovih dana, nečemu što se događa htjeli mi to ili ne. Nakon predstave dio publike ostao je sudjelovati i u razgovoru s plesačima kojega je o ovoga puta moderirala OLJK-ova Anđela Vidović.

World Youth Choir

Prije nekoliko smo dana zaključili kako nam kiša ne može ništa, no čini se kako granična policija i carina ipak mogu dobro zakomplicirati stvari. Svjetski zbor mladih sa svojim je koncertom kasnio sat i pol vremena, zbog komplikacija na graničnome prijelazu. No to je razlog više za veliku pohvalu osječkoj publici koja se, nakon što smo objavili okvirno vrijeme njihova dolaska, ipak vratila u dvorište Rektorata i poslušala program koji su pripremili. U Skraćenoj varijanti, ali koncert je ipak održan.



Najava: Osječko ljeto kulture [2017.] [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: