Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Izložba "Meraki" @ Ogranak Donji grad

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.07.2017. 10:32 
Naslov:  GISKO: Izložba "Meraki" @ Ogranak Donji grad
Od 10.07.2017. 16:00 do 14.07.2017. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom srpnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek možete pogledati Izložbu radova Katarine Kovčalija. Izložba naziva "Meraki" postavljena je u okviru projekta Mala galerija GISKO, a autorica nam predstavlja animalizam i portrete.

Katarina Kovčalija rođena je u Osijeku 1999. godine. Živi u mjestu Dalj gdje je završila Osnovnu školu. Od malih je nogu pokazivala interes za critanje i slikanje. Sada je učenica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, smjera slikarskj dizajn. Nakon završene srednje umjetničke škole namjerava nastaviti svoje umjetničko obrazovanje na likovnoj akademiji. Ovo joj je prva samostalna izložba. Naziv izložbe je Meraki što je grčki izraz za bavljenje nečim u što unesete ljubav, dušu i kreativnost. Na izložbi su predstavljena djela napravljena raznim tehnikama i temama. Koloristička djela rađena uljem na ljepenci i platnu te akrilom na ljepenci s pomoću komplementarnih boja žute i ljubičaste stvaraju iluziju prostora (kolorističku perspektivu) i trodimenzionalnost (kolorističku modelaciju). Koloristički su prikazane figure i animalistički motivi. Također se mogu pronaći i djela rađena tradicionalno gdje je prostor i volumen postignut kontrastima svjetla i sjene.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: