Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



NK Osijek se izborio za 2. pretkolo Europske lige

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.07.2017. 10:04 
Naslov:  NK Osijek se izborio za 2. pretkolo Europske lige
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nikakvih problema ovaj puta Osijek nije imao s amaterima iz Andore, u uzvratnom dvoboju 1. pretkola Europske lige. Ostvarena je uvjerljiva pobjeda u Gradskom vrtu, pa je zadovoljan mogao biti i trener Bijelo-plavih Zoran Zekić:

Čestitam svojim igračima na dobroj igri i pobjedi, uz zahvalu navijačima koji su nas došli bodriti u prilično velikom broju, a vjerujem da će ih protiv Luzerna biti još i puno više, zašto ne i deset tisuća, pa da svi uživamo u tome! Dobro smo ušli u utakmicu i odmah stvarali šanse, tako da smo brzo i poveli. Oni su opet imali potpuno zatvorenu formaciju koju nije lako probiti jer su stalno ispred svoga šesnaesterca. Koliko god mi praznili prostor iza njihovih leđa, uvijek naletiš na nekoga. Bilo je dosta dobrih stvari u našoj igri, dakako i onih s kojima baš i ne mogu biti zadovoljan. Još nam fali malo jačeg ritma, morali bismo bolje reagirati kod onih „drugih“ lopti, no mogu najaviti da ćemo protiv Luzerna biti i nešto svježiji, a zasigurno i još motiviraniji.

Bočkaj opravdao očekivanja

Već u prvom nastupu pred osječkom publikom, na pravi se način predstavio Petar Bočkaj s dva postignuta pogotka. O njemu je Zekić rekao:

Bočkaj je bio moja želja i prošle sezone kada ga nismo uspjeli dovesti. On još nije u optimalnom stanju, trebao bi skinuti i poneki kilogram da bude još opasniji. On i Grezda su prije dolaska u naše redove uglavnom igrali na kontru i polukontru, a sada je to prilično drugačije, pa se i na to moraju priviknuti.

Novinare je zanimalo i koliko je Zekić zadovoljan onim što je u novoj ulozi zadnjeg veznog igrača pokazao inače ofanzivac Dmytro Lopa?

On je to odradio rutinski, no nije to još onaj pravi Lopa jer treba znati da je imao stanku u treninzima i da praktički nije mogao udariti loptu. Ostavio sam ga zato u igri svih 90 minuta da uhvati ritam za ono što nam slijedi.

Luzern je nešto sasvim drugo

Poznato je ono nepisano nogometno pravilo da se ne mijenja momčad koja pobjeđuje. Međutim, osječki kormilar se time ne zamara i dobro će odvagnuti kome će ukazati povjerenje protiv Luzerna...

Momčad ću prilagoditi onome što želimo u tom susretu, analizirajući i našeg sljedećeg protivnika. Neki igrači kojih ovaj puta nije bilo u sastavu, vjerojatno će biti „unutra“ idućeg četvrtka. Imamo u planu da se od ponedjeljka maknemo iz Osijeka i zbog ovih temperatura i mira koji nam treba potražimo bazu u onom dijelu Slavonije, u kojem je ipak malo svježije, a postoje i uvjeti za kvalitetan rad.

Jasno je da će ogledi sa Švicarcima biti potpuno drugačiji u odnosu na ono što smo vidjeli protiv skromnog protivnika iz Andore:

Prema onome što sam imao priliku spoznati i čuti od mojih suradnika, to je momčad naglašenog njemačkog stila što i ne čudi s obzirom na trenera Nijemca. Dosta su agresivni, imaju odličnih pojedinaca, ali ćemo se dobro pripremiti za njih. Bit ćemo svježiji, brži i odlučniji, nadam se najboljem.

Andorani čestitali Bijelo-plavima

Trener UE Santa Colome Emilio Gomez mogao je na press konferenciji zaključiti ono, što smo svi unaprijed znali, pa i on kada je sa svojim igračima dolazio u Gradski vrt...

Čestitam Osijeku na prolasku u daljnje natjecanje i želim mu sreću. Za razliku od prvog susreta, rano smo primili gol i teško smo se mogli oduprijeti boljem i spremnijem protivniku. Igrali smo koliko smo mogli, znajući kakva je kvaliteta nogometa u Hrvatskoj, a kakva u Andori. Više ipak nismo mogli očekivati jer je Osijek prejak za nas.





Tekst i foto: NK Osijek

Najava: Gradski vrt: NK Osijek - UE Santa Coloma

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: