Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Daria Karić prva Hrvatica koja je magistrirala na prestižnoj glumačkoj akademiji "The Actors Studio Drama School"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.07.2017. 11:13 
Naslov:  Daria Karić prva Hrvatica koja je magistrirala na prestižnoj glumačkoj akademiji "The Actors St
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije tri godine pisali smo o mladoj Dariji Karić, Zagrepčanki koja je u Osijeku završila Umjetničku akademiju i potom se odvažila otići preko „velike bare“ – u New York gdje je upisala prestižnu „The Actors Studio Drama School“ na Pace Univerity-u koju su osnovali Oskarovci Ellen Burstyn, Harvey Keitel i Al Pacino.

Obzirom na visoku cijenu studiranja na toj ustanovi, Darija je tada uputila javni poziv svima koji joj žele i mogu pomoći da doniraju određena sredstva kako bi ona ostvarila svoj san. Uspjela je prikupiti potreban novac i prije nešto više od mjesec dana Darija je postala prva Hrvatica koja je magistrirala na toj prestižnoj glumačkoj akademiji.

Kao jedan od najboljih studenata na akademiji tijekom školovanja dobila je „Shubert Foundation Scholarship“ obitelji Shubert, vlasnika najvećih kazališnih kuća na Broadwayu, a tijekom studija master classove su joj držali poznati glumci Bradley Cooper, Steve Carrel, Alec Baldwin, Jessica Chastain, Viola Davis

Prošle godine Darija je bila pozvana na „Talents Sarajevo“ kao jedna od perspektivnih mladih talenata na Sarajevo Film Festivalu. Radionice i seminare su vodili umjetnici i profesori kao što su redatelj Gyula Gazdag, snimatelj poznate serije „House Of CardsIgor Martinović, glumac Robert DeNiro, bosanskohercegovački glumac Ermin Brava i brojni drugi.

Darija trenutno ima priliku raditi s Oskarovkom Estelle Parsons koja ima 89 godina i režira, po prvi put, dramu „Ujak VanjaA.P. Čehova u kojoj Darija glumi Sonju kao understudy. „Biti u prostorijama Actors Studija - u društvu legende Estelle Parsons, glumiti na daskama na kojima su stajali i Marlon Brando, Marilyn Monroe, Dustin Hoffman i drugi nezaboravni članovi Actors Studija, za mene je velika čast i nadahnuće“, kaže Darija.

Darija živi i radi u NYC-u, a planira nastaviti raditi u Americi i boriti se za svoje mjesto pod reflektorima. Ova je cura dokaz da se američki san može ostvariti, uz mnogo upornosti i truda. Nama je drago što je Darija uspjela i što se njezina pozitivna priča nastavlja i želimo joj sve najbolje u daljnjem radu.

A ukoliko želite saznati nešto više o Dariji, posjetite njezinu web stranicu sa svim informacijama.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Daria Karić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: